12. Aprila 2019.

Dok su ga izbacivali Asanž je držao knjigu kojom je poslao poruku

Big Portal

Reč je o knjizi “The History of the National Security State” autora Gora Vidala, navodi Sputnjik.

Kasnije, dok je bio pred sudom u Vestminsteru, Asanž je u tišini čitao ovu knjigu, pre nego što se izjasnio da nije kriv.

Da li je Asanž držanjem ove knjige poslao poruku?

Vidal je kroz zbirku intervjua ovom knjigom opisao teme kojima se opsesivno bavio i sam Asanž. Knjiga prati istorijske osnove vojno-industrijskog kompleksa, kao i ekspanzije izvršne moći u SAD koja je dovela do izraza “imperijalno predsedništvo”.

Ljudi su izgubili glas, jer nemaju informacije, upozorio je Vidal u ovoj knjizi.

Gostujući na RT-u, bivša agentkinja MI5 Eni Mašon odala je priznanje Asanžu zbog toga što pokušava nešto da promeni po tom pitanju.

“Stalno viđamo kako mejnstrim medije kontrolišu i njima manipulišu obaveštajne agencije i vlade. To je upravo model koji je Džulijan Asanž pokušao da razbije. A to je uradio hrabro, znajući vrlo dobro šta ga čeka”, rekla je Eni Mašon.

Podsetimo, Asanž je uhapšen juče, kada je izbačen iz ambasade Ekvadora u Londonu u kojoj je bio više od šest godina jer ga je azil koji je dobio od Ekvadora čuvao od izručenja Švedskoj, koja ga je teretita za seksualno zlostavljanje koleginice. ta tužba odavno je odbačena, ali je ostala ona koja ga čeka u SAD zbog toga što je Vikiliks objavio na hiljade tajnih stranica američke diplomatije.

Predsednik Ekvadora ukinuo je Asanžu azil juče i istog trenutka osnivač Vikiliksa je uhapšen. Iz britanske policije je rečeno da je on uhapšen na osnovu toga što ga potražuju pravoosudni organi SAD.

Izvor: B92, Sputnjik

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare