12. Januara 2021.

“Dok Srbi pomažu unesrećenima u potresu, biskup nas sramoti”

Big Portal

Klasnić je u izjavi za N1 rekao da biskupu Košiću ovo nije prva srbomrzačka izjava, te da vrh katoličke crkve nikad nije reagovao na njegove istupe, čak ni kada je “ustaške osuđenike nazivao hrvatskom vojskom.”

On je dodao da je Košić takvim izjavama došao u sukob s trenutnim papom, te da je on za Hrvatsku i Katoličku crkvu “uvijek sramota, a sada je posebna sramota.”

S druge strane, Klasić je istakao solidarnost koju su u teškim danima nakon potresa pokazali i Srpska pravoslavna crkva i srpski narod.

–I Srpska pravoslavna crkva i Srpsko narodno vijeće toliko su dobra napravili na Baniji – na stranu milion evra koje je Srbija dala Hrvatskoj, grad Beograd je Srpskoj pravoslavnoj crkvi dao 200.000 evra za koje je kupljeno 50 kontejnera, a misle ih kupiti oko 100. Nikada nisu, kao što je i episkop Porfirije rekao, gledali koje su nacionalnosti ljudi kojima pomažu – potres ne pravi razliku, ni pomoć ne treba praviti razliku. I dok Srpska pravoslavna crkva pomaže na terenu, Košić kaže da su Srbi problem – rekao je Klasić.

On se posebno osvrnuo na forsiranje “novogovornog” naziva Banovina, za oblast koja se uvijek kroz istoriju zvala Banija, tvrdeći da je to politička lingvistika sa ciljem “pohrvaćivanja” prostora na kojem vijekovima žive Srbi.

–Banija je prostor na kojem vijekovima žive Srbi i Hrvati – puno više Srba, ali i Hrvati. Volio bih da svi nastav pomagati tom kraju i tim ljudima. Nemojte dozvoliti da taj divni kraj postane najnenaseljeniji dio Hrvatske – poručio je Klasić.

Foto: N1/Screenshot
Autor: Milkica Milojević, Srpskainfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare