Dok čekamo Pentagonov izveštaj o NLO-ima... - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Dok čekamo Pentagonov izveštaj o NLO-ima…

Dugo očekivani izveštaj američke vlade o NLO-ima (neidentifikovanim letećim objektima) trebalo bi da bude objavljen pre kraja juna, a šta znamo do sada?

Ovaj dokument zatražio je Kongres nakon brojnih izveštaja američke vojske o letelicama koje se nepravilno kreću nebom. Interesovanje za NLO dolazi nakon promene čvrstog stava američke vojske i političara da vanzemaljski život ne postoji, piše BBC.

Međutim, sa malo konačnih dokaza za koje se očekuje da će potvrditi bilo kakve međugalaktičke posete, ostaje da se vidi da li će ovaj izveštaj promeniti postojeće stavove o postojanju NLO-a.

Vojni čelnici upozoravaju da postoji mogućnost da tehnologija, ako nije vanzemaljska, pripada američkim protivnicima poput Rusije ili Kine.

Što se zna o izveštaju?

Prošlog avgusta Pentagon je napravio Radnu grupu za proučavanje neidentifikovanih pojava i posmatranje nepoznatih letećih objekata.

Njen zadatak je da “otkrije, analizira i klasifikuje” ovakve događaje, kao i da “stekne uvid u prirodu i poreklo” NLO-a, objavio je Pentagon.

Poverljiva verzija izveštaja dostavljena je američkim zakonodavcima početkom ovog meseca. Neimenovani izvori rekli su američkim medijima da u izveštaju nema dokaza o vanzemaljskim aktivnostima, ali ih takođe i ne isključuje.

Zanimljivo je da je radna grupa takođe utvrdila da posmatrani NLO-i nisu tajna američka vojna tehnologija.

Zvaničnici su proučili preko 120 incidenata iz poslednjih 20 godina, uključujući tri videozapisa s kojih je Pentagon prošle godine skinuo oznaku tajnosti. Službeni stav Pentagona o snimcima je da prikazuju “neobjašnjive vazdušne pojave”.

Danas objavljeno

Pao Netflix zbog Harija i Megan

Vanja A

Izabran najbolji modni dizajner u 2022. godini

Vanja A

Džim Morison: Poročni pjesnik, genije među rokerima, zaljubljen u šamane i smrt

Vanja A

Ostavite komentar