Dojave o bombama mejlom stigle iz inostranstva, telefonske iz BiH - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Dojave o bombama mejlom stigle iz inostranstva, telefonske iz BiH

Dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u školama i javnim ustanovama u Kantonu Sarajevu koje su upućene telefonom stigle su iz BiH, dok su dojave poslate mejlom upućene izvan BiH, izjavio je portparol kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova Mirza Hadžiabdić.

  • Moguće je da se ovo krivnično djelo kvalifikuje kao terorizam. Policija Kantona Sarajevo intenzivno na ovome slučaju sarađuje sa drugim agencijama – izjavio je Hadžiabdić za televiziju N1.

On je dodao da je sarajevska policija ostvarila određene kontakte sa svim partnerskim agencijama, uključujući i agencije van BiH.

  • Ove prijetnje u BiH možemo dovesti u vezu sa sličnim prijetnjama u Srbiji, ali za sada ne možemo potvrditi – istakao je Hadžiabdić.

Prema njegovim riječima, dosadašnjim kontradiverzionim pregledima policija je utvrdila da su lažne dojave o bombama koje su stigle putem elektronske pošte na adrese više od 100 sarajevskih škola, kao i one telefonske upućene Opštinskom sudu Sarajevo i opštini Centar.

Hadžiabdić je naveo da su aktivnosti policije još u toku kako bi u potpunosti izvršili kontradiverzione preglede na svim lokacijama za koje su stigle dojave o postavljenim bombama.

Danas objavljeno

Buknulo crno tržiše nafte u Republici Srpskoj

Vanja A

Mrkonjićaninu nestalo 27 ovaca “To je neka organizovana mafija ukrala”

Vanja A

Holandija: Tornado usmrtio jednu osobu, najmanje 10 povrijeđenih

Vanja A

Ostavite komentar