Dojava iz inostranstva: Ove sedmice će biti pokušaja novih napada na Šri Lanki - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Dojava iz inostranstva: Ove sedmice će biti pokušaja novih napada na Šri Lanki

Katolički kardinal Šri Lanke Malkolm Ranžit upozorio je verske zvaničnike da je tokom ove sedmice biti pokušaja novih napada na Šri Lanki.

Kardinal Ranžit kaže da je dobio informacije iz inostranstva da će biti pokušaja novih napada na crkve i crkvene institucije.

Ranžit, nadbiskup Kolomba, koji je ranije kritikovao vladu Šri Lanke zato što, kako je tvrdio, nije reagovala na obaveštajne informacije iz Indije u kojima se upozoravalo na terorističke napade pre nego što su se oni i dogodili za Uskrs, objavio je najnovije pismo upozorenja na društvenim mrežama, javio je AP.

U pismu Ranžit navodi da je “do daljnjeg” zatvorio katoličke crkve i katoličke škole širom Šri Lanke, kao i da je otkazao sva javna okipljanja.

Portparol katoličke crkve Šri Lanke Edmund Tilakarante potvrdio je za Asošijejted pres autentičnost kardinalovog pisma, ali nije želeo da otkriva druge detalje, uključujući i izvor informacija koje je Ranžit dobio iz inostranstva.

Ekstremistička grupa iz Šri Lanke povezana sa Islamskom državom izvela je 21. aprila, na Uskrs po Gregorijanskom kalendaru, više simultanih napada na hotele i crkve na Šri Lanki, u kojima je ubijeno više od 250 osoba.

Izvor: Tanjug

Danas objavljeno

Osumnjičeni za otmicu Stevanovića sprovedeni u Tužilaštvo

M.

Uragan hara Italijom; bujice ruše sve pred sobom, beživotno tijelo nađeno u grmlju

M.

Birajte alternativne pravce: Velike gužve na zapadnom tranzitu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar