19. Juna 2019.

Dograđena škola na Starčevici, ukida se treća smjena

Big Portal

Na radost učenika i njihovih roditelja, učenici  Osnovne škole „Branko Radičević“ u narednoj školskoj godini  imaće puno bolje uslove za rad. Ova, jedna od najvećih škola u Republici Srpskoj više neće morati organizovati rad u tri smjene.

Kako kaže direktorica škole Darija Mićić, do kraja sedmice svi radovi na dogradnji škole u naselju Starčevica trebalo bi da budu završeni, poslije čega bi se radilo na pripremi dokumentacije za tehnički prijem dograđenog dijela objekta.

-Dogradnjom osam novih učionica prestaje potreba da djeca idu u tri smjene, tako da ćemo nastavu od septembra organizovati u dvije smjene.  Nastava u drugoj smjeni počinjaće u 13.30 časova – ističe ona.

Zbog velikog broja, učenici od drugog do petog razreda do sada su nastavu pohađali u tri smjene, a treća smjena je počinja u 15.10 časova.

Kako kaže Mićićeva, škola je ovom dogradnjom dobila savremene učionice i dobre uslove za rad, pa će naredne godine školu pohađati učenici raspoređeni u 71 odjeljenje, što je za dva više od dosadašnjih 69.

-Očekujemo sredstva od Ministarstva prosvjete i kulture RS kako bi pokrenuli javnu nabavku za opremanje učionica i da početkom naredne školske godine upotpunosti budemo spremni za rad – ističe ona.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare