24. Marta 2020.

Dogovorena nabavka 25.000 testova na virus korona

Big Portal

Na sastanku tima, kojem su prisustvovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić dogovoreno je i da će Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske do kraja ove sedmice biti isporučena donacija UNDP-a od 300 testova na virus korona.

Razmatrana je trenutna epidemiološka situacija i još jednom je apelovano na građane da se striktno pridržavaju svih higijenskih i drugih preporuka nadležnih institucija kada je riječ o zaštiti od virusa korona, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Bilo je riječi i o sprovođenju mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, posebno kada o kontrolisanju lica kojima je određena kućna izolacija, te ograničenju i zabrani kretanja.

Ocijenjeno je da se građani pridržavaju propisanih mjera, osim malog broja njih koji će zbog kršenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

Sastanku Glavnog koordinacionog tima, na kojem je razmatrana ukupna situacija u Srpskoj u vezi sa pojavom virusa korona, prisustvovali su i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, direktor Policije Srpske Darko Ćulum, direktor republičkog Univerzitetskog kliničkog centra Vlado Đajić, vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Srpske Branislav Zeljković i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Dejan Kusturić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
free
free
3 godine prije

PRoslo je dovoljno vremena, a poduzete mjere nisu afikasne, naravno.
Zbog toga treba reci da odgovornost za to snosi nesposobna vlast od koje ocekujemo ostavke.
Gradjanima treba neko kome mogu da vjeruju.