26. Decembra 2019.

Dogovorena deblokada 120 miliona KM od “Elektroprenosa BiH”

Big Portal

Predsjednik Vlade FBiH Fadil Novalić rekao je da je dogovoreno deblokiranje “Elektroprenosa BiH” i da je skupština zakazana u januaru.

Na sastanku je razgovarano o prioritetima rada vlada i Vijeća ministara.

Fokus će biti, kako je rekao Tegeltija, na očuvanju domaće privrede, te na povećanju plata u privatnom i javnom sektoru.

Najavio je da će sutra u Sarajevu biti održana prva sjednica Fiskalnog savjeta BiH u novom sazivu.

“Očekujemo da na toj sjednici usvojimo globalni fiskalni okvir i dokumenta koja su potrebna kako bi mogli pristupiti izradi budžeta zajedničkih institucija“, rekao je Tegeltija.

Dodao je da će prva sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i entitetskih vlada biti održana do kraja januara 2020. i održavaće se do kraja godine.

“Sastanci predsjedavajućeg i entitetskih premijera biće održavani jednom u tri mjeseca, a naš sljedeći sastanak je krajem marta”, rekao je Tegeltija.

Medijima se obratio i premijer RS Radovan Višković ističući da je danas bilo govora o životnim pitanjima te da ga posebno raduje jer su skoro identična mišljenja o većini pitanja.

“Nemamo neke različite stavove. Očekujem da već u prvom kvartalu iduće godine značajan broj pitanja bude u realizaciji”, rekao je Višković.

Kako kaže, potrebno je zaštiti domaću proizvodnju i da je on kao premijer RS imao najviše pitanja od privrednika, a koji se odnosili na zaštitu domaće proizvodnje.

NEZAVISNE NOVINE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare