Dogovor sve bliži: Microsoft kupuje Discord već sledećeg mjeseca? - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Dogovor sve bliži: Microsoft kupuje Discord već sledećeg mjeseca?

Pregovori između kompanija Microsoft i Discord, o kojima smo nedavno pisali, sada se opisuju kao “napredni” i “ekskluzivni” i mogli bi da rezultiraju dogovorom sledećeg meseca.

To je još uvek pod pretpostavkom da pregovori ne propadnu, jer su neki izvori ranije nagovestili da Discord može i dalje da izabere da “izađe na tržište” samostalno, prenosi Wall Street Journal.

Drugi izveštaj Bloomberga sugeriše da je Microsoft zainteresovan za kupovinu aplikacije kao “mesta za razgovor” za mnoge zajednice koje je koriste, a ne samo za igrače ili za Xbox Live usluge.

Gejmerska zajednica na internetu zbog toga nije srećna, jer tehnološkog diva prati loša reputacija kada je u pitanju upravljanje kompanijama za komunikaciju. Microsoft iza sebe ima MSN i Skype koji su bili standard za onlajn komunikaciju korisnika.

Međutim zapali su u zapećak sa dolaskom modernijih rešenja konkurencije, ali i rešenja samog Microsofta. MSN je ugašen, a Skype iako dalje ima milione korisnika na dnevnom nivou, nije više u žiži interesovanja korisnika.

Danas objavljeno

Moderna poljoprivreda koristi dronove i 5G zarad bolje efikasnosti i manjih troškova rada

Vanja A

Boston Dynamics vas moli da ne stavljate oružje na njihove robote

Vanja A

Samsung predstavio GDDR7 memoriju skoro nestvarne brzine

Vanja A

Ostavite komentar