Događaj iz Beograda je dokaz da uvijek postoje dvije strane medalje - BIGportal.ba
Ex Yu Magazin

Događaj iz Beograda je dokaz da uvijek postoje dvije strane medalje

Da li majka sa djetetom ima pravo korišćenja dva sjedišta u punom autobusu, tačnije da na jednom sjedi ona, a na drugom dijete? Šta je sa osobama koje su mlade, ali iz zdravstvenih razloga ne mogu da stoje? To su dva ključna pitanja oko kojih se nedavno povela polemika u jednoj Fejsbuk grupi zbog neprijatne scene u autobusu na liniji 493 koji prevozi putnike na relaciji Mladenovac-Beograd.

Jedna objava u Fejsbuk grupi prekjuče je izazvala pravu buru. Najprije je jedna Mladenovčanka opisala kako putnica nije ustupila mjesto njoj i njenom sinu nazivajući je pogrdnim imenima. Čak je toj objavi dala ime “epizoda ludilo”.

Objava žene sa detetom
FOTO: FACEBOOK/ 493 / SCREENSHOT
Objava žene sa djetetom

“Ja sa najmlađim sinom u autobusu. Mesto predviđeno za žene sa malom decom. Ups! Gle, to sam od jutros ja. I opet, ups! Na tom mestu sedi razmažena devojčura koja jede kao stoka… i kuka da ima mučninu navodno ako ne sedi…”, napisala je.

I nastavila. Opisala je “smešnu, ali brutalnu svađu” pred djetetom. Potom je dodala da je svom sinu objasnila da “nikada ne odabere takvu djevojku ili ženu”.

Linija 493 poznata je po neverovatnim gužvama
FOTO: FACEBOOK/ 493 / SCREENSHOT
Linija 493 poznata je po nevjerovatnim gužvama

“… Ždranje, svađanje i bezobrazluk. Klasičan lažov. Dostojanstvo u kanalizaciju za mesto za invalide. Ili majke sa decom. Jeftina devojčica. U šta li će to da se razvije?”, zapitala se na kraju.

Kako to obično biva, uslijedila je lavina komentara. “Sajber branioci” zajedničkim snagama su napadali nepoznatnu djevojku, navodili slične primjere kritikujući omladinu, a u jednom momentu se u raspravu uključio i vozač, svjedok nemilog događaja, koji je naveo da su svo troje zapravo sjedili u autobusu: žena, dijete i djevojka.

A onda je otkrivena i druga strana medalje. I to je upravo učinila djevojka (24) koja nije ustupila mjesto majci sa djetetom, a koju su zbog toga osudili ne znajući njenu stranu priče.

Druga strana priče koju je objavila putnica autobusa 493 koja nije ustupila mesto
FOTO: FACEBOOK/ 493 / SCREENSHOT
Druga strana priče koju je objavila putnica autobusa 493 koja nije ustupila mjesto

“Mlada devojka (u daljem tekstu ja) nakon još jedne noći provedene na infuziji zbog mučnine, sa sve svojom hipotenzijom i insulinskom rezistencijom prva ulazim u autobus da bih sela na mesto numerisano ‘0’ iz razloga navedenih iznad i iz svog velikog straha da ako uđem dublje u bus, srušiću se (što mi se već dešavalo)”, počela je da piše svoju verziju događaja dvadesetčetvorogodišnjakinja.

Opisala je da je za njom ušla “sedovečna gospođa sa detetom od pet-šest godina” koja je sjela do nje i stavila dijete u krilo, onda je opisala i zašto nije mogla da ustane, te raspravu koja je zbog toga uslijedila i navela uvrede koje su, prema njenim riječima, pljuštale narednih sat vremena.

“Ma nije tebi ništa devojčuro razmažena i bezobrazna, nemoj da lažeš! Čekaj, ti stvarno nećeš da ustaneš i povraćaćeš po mom sinu? Nemaš pojma sa kim si se zakačila… Sine, kad budeš sebi birao ženu, nemoj nikada da izabereš neku kao što je ova, ružna, neprivlačna, prazna, bezobrazna i nevaspitana devojka! Ona, sine, nema nikakvo poštovanje i ona nikada neće imati decu zato što ih ne zaslužuje! Nemoj da mi mrviš po sinu, svinjo debela”, samo su neke od rečenica koje je mladoj djevojci, kako je sama navela, uputila žena sa djetetom.

Nastavak objave devojke u grupi na Fejsbuku
FOTO: FACEBOOK/ 493 / SCREENSHOT
Nastavak objave devojke u grupi na Fejsbuku

Nakon objašnjenja da joj je “jako loše” i da će “biti prinuđena da zove policiju”, te odustajanja od dalje jrasprave zbog “inteligenije, kućnog vaspitanja i zdravstenog stanja”, mlada sugrađanka navodi da je čak bilo i pokušaja da rasplamsalu atmosferu pribileže i kamerom mobilnog telefona, ali i da joj je prećeno.

“Sine, je l’ hoćeš da mama istuče ovu bezobraznu devojčicu kada izađemo iz autobusa? A ti, sine, čuvaj bateriju da možeš da snimaš dok je mama tuče”, govorila je, kako navodi djevojka, žena sa djetetom.

Prema njenim riječima, do fizičkog obračuna nije došlo. Izašla je na Autokomandi, a ostali su joj čestitali na “pribranosti i viskom pragu tolerancije”. Tako je završena virtuelna saga o tome ko ima pravo, gdje i kada da sjedi u autobusu.

Nažalost, ovo je samo jedan u nizu primjera svađa u vozilima javnog gradskog prevoza. Možda sve i ne bi bilo toliko komplikovano kada bismo svi bar za nijansu manje burno reagovali. Šta mislite?

 

Blic

FOTO: FACEBOOK/ 493 / SCREENSHOT

Danas objavljeno

Turista na Siciliji pronašao izgubljenu kreditnu karticu Harisona Forda!

Vanja A

Darko Lazić mora ponovo na operaciju?!

Vanja A

Penelope Cruz: Što starija, to bolja

Vanja A

Ostavite komentar