Događaj bez presedana: Aerodrom u Tripoliju već u rukama libijskog generala - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Događaj bez presedana: Aerodrom u Tripoliju već u rukama libijskog generala

Libijska nacionalna armija pod komandom feldmaršala Halife Haftara objavila je da je uspostavili punu kontrolu nad međunarodnim aerodromom Tripoli.

“Tokom događaja koji je bez presedana u istoriji naroda Libije, Oružane snage u ovom trenutku su uspostavile kontrolu nad čitavim međunarodnim aerodromom Tripolija”, navodi se u saopštenju pres-službe vojske, objavljenom na Fejsbuku.

U njemu se ukazuje da će ovaj aerodrom postati odskočna daska za zauzimanje „drugih važnih objekata u prestonici u narednih nekoliko sati“.

Podsetimo, sinoć su stizale protivrečne informacije o kontroli nad aerodromom u Tripoliju. Prvo je izvor blizak komandi vojske maršala saopštio Sputnjiku da je Haftarova vojska preuzela kontrolu nad aerodromom Tripoli, dok je zatim objavljeno da su snage libijske Vlade nacionalnog jedinstva saopštile da su povratile kontrolu nad njim.

Ranije je saopšteno i da je Libijska nacionalna armija pod komandom feldmaršala Halife Haftara obrazovala bespilotnu zonu za borbenu avijaciju u zapadnom regionu zemlje, nakon bombardovanja njenih pozicija južno od Tripolija.

Podsetimo, vojska feldmaršala Halife Haftara nalazi se u ofanzivi na Tripoli koji kontroliše Vlada narodnog jedinstva.

Danas objavljeno

Grčka: Svi građani i turisti dobili SMS upozorenje o požarima

M.

“Sastanak sa Šmitom samo ako se o tome dogovore sve srpske stranke”

M.

Dva muškarca se u utopila na crnogorskom primorju

M.

Ostavite komentar