"Dođem na koncert Eltona Džona u Mančester, a on svima priča o mom transferu u Junajted" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Dođem na koncert Eltona Džona u Mančester, a on svima priča o mom transferu u Junajted”

Bivši proslavljeni fudbaler Mark Viduka ispričao je za ESPN zanimljivu anegdotu i, potencijalno, otkrio razlog zbog kog nije prešao u Mančester junajted.

Kasnije ga je put odveo u Seltik, pa Lids, sa kojim je 2001. godine igrao polufinale Lige šampiona. Tada je privukao interesovanje Ser Aleksa Fergusona.

Viduka je čak doputovao u Mančester, bio na Old trafordu na pregovorima, ali do transfera tada nije došlo. Delom je krivac za to bio i popularni pevač Elton Džon.

“Bio sam sa svojim menadžerom u Mančesteru na pregovorima o potencijalnom transferu. Baš tu noć je Elton Džon svirao u gradu, a kako sam bez problema mogao dobiti ulaznice, pa i mesto u ‘bekstejdžu’, tu priliku nisam želeo da propustim. I tako sam s bivšim saigračem iz Lidsa Džejkobom Barnsom, takođe Australijancem, pre koncerta došao u svlačionicu gde je bio Elton Džon”, priča Viduka, pa nastavlja:

”Čim sam došao u Eltonovu sobu on je uzviknuo: ‘Mark Viduka iz Melburna. Obožavam taj grad.’ Priznajem da sam se malo zbunio, bio sam nervozan i rekao sam mu da sam u Mančesteru jer pregovaram o dolasku na Old traford. Elton nas je tada pozvao da gledamo koncert i smestio nas je odmah pored bine”.

Popularni pevač tek je spremio pravo iznenađenje za Viduku.

“Nakon što je otpevao tri pesme, zaustavio se i rekao: ‘Ovu pesmu želim posvetiti svom dobrom prijatelju Marku koji je danas u Mančesteru, a pred kojim je velika odluka.’. ‘Pomislio sam: ‘sr*nje, samo prestani pričati više’. Srećom, prestao je, a ja ipak nisam potpisao za Junajted. Razlog? Mislim kako sam u to vreme ipak previše bio zaljubljen u svoj Lids“.

Australijanac hrvatskih korena trenutno živi u Zagrebu, koji je zavoleo iz dana dok je igrao za Kroaciju i gde ima kafić.

Danas objavljeno

Stanković: Možemo da napravimo istorijski rezultat

Vanja A

Žrijeb za Beč: Krajinović na Zvereva, Lajović na kvalifikanta

Vanja A

Nadal traži promjenu pravila: “Bojim se”

Vanja A

Ostavite komentar