Dodjela stipendija: Konkurs za banjalučke srednjoškolce otvoren do 3. oktobra - BIGportal.ba
Banja Luka

Dodjela stipendija: Konkurs za banjalučke srednjoškolce otvoren do 3. oktobra

Konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola otvoren je do 3. oktobra, saopšteno je iz Gradske uprave.

Srednjoškolci mogu konkurisati za stipendiju po jednom od sljedećih osnova: prema socijalnom statusu, za uspjeh u školi i za deficitarna zanimanja.

Nakon 15 godina, od ove godine stipendije su uvećane, a za ove namjene iz budžeta ukupno za učenike i studente biće izdvojeno 1,8 miliona KM.

Tako će visina stipendije u školskoj 2022/23. godini za uspjeh u školi i prema socijalnom statusu iznosi 100 KM, a za deficitarna zanimanja 170 KM.

Podsjećamo da su deficitarna zanimanja u narednoj školskoj godini za učenike srednjih škola su: Geodezija i građevinarstvo – kamenorezač-keramičar; Geodezija i građevinarstvo – izvršilac radova na saobraćajnicama; Poljoprivreda i prerada hrane – mesar i Ugostiteljstvo i turizam – konobar.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem prijemne kancelarije Gradske uprave (kancelarija 16).

Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju, zainteresovani mogu preuzeti ispred prijemne kancelarije u Gradskoj upravi (pretinac broj 64), a nalaze se i na ovoj internet stranici.

Sve informacije o javnom konkursu zainteresovani mogu dobiti putem zvanične internet stranice Grada Banja Luka, www.banjaluka.rs.ba, a za dodatna pojašnjenja i na telefon Gradske uprave, broj: 051/244-496.

Kompletan konkurs pogledati OVDJE.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 12.decembar 2022. godine

Vanja A

Svaki vikend do polovine januara: Obustava saobraćaja zbog “Banjalučke zime”

M.

“Vidljivo poboljšanje grijanja”

M.

Ostavite komentar