Dodjela nagrada Zlatni Globus odložena za januar - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Dodjela nagrada Zlatni Globus odložena za januar

Udruženje holivudskih stranih novinara, koje organizuje godišnju dodelu nagrada Zlatni globus, saopštilo je u petak da će u januaru ipak uručiti nagrade za televizijska i filmska ostvarenja uprkos tome što je televizijska mreža NBC u maju odlučila da ovo neće emitovati.

Nakon brojnih kritika udruženju zbog etičkih pitanja i nedostatka rasne raznolikosti u svom članstvu, NBC je odustao od televizijskog prenošenja Zlatnog globusa. Članovi grupe takođe su optuženi za seksističke i rasističe primedbe i traženja usluga od poznatih ličnosti i studija.

U saopštenju za javnost naveli su da će nominacije biti objavljene 13. decembra i da će biti domaćini 79. godišnje ceremonije dodele Zlatnih globusa 9. januara. Grupa nije objavila da li će dodela biti emitovana na televiziji.

Udruženje je u maju pristalo da zaposli još pripadnika drugih rasa i izvrši druge promene, a u julu je zabranilo svojim članovima da primaju poklone i besplatna putovanja od filmskih studija i TV mreža koji traže nagrade za svoje emisije i zvezde.

Svečana dodela Zlatnih globusa, kojoj su prisustvovale zvezde i rukovodioci filmske industrije, vodila se kao jedna od najvećih godišnjih holivudskih dodela nagrada uoči dodele Oskara.

Međutim, nakon istrage koju je u februaru objavio Los Angeles Times i koja je pokazala da grupa od 87 novinara nije imala pripadnike crne rase, dodela je izgubila prestiž pa su mnogi odlučili da je bojk.

Skarlet Johanson i drugi kritičari, uključujući Netfliks, Amazon Studios, WarnerMedia i desetine vodećih holivudskih reklamnih kompanija, rekli su da više neće raditi sa udruženjem koje je u organizaciji ako ne napravi dalekosežne promene.

Tom Kruz je u maju zbog istih razloga vratio tri osvojene statue Zlatnog globusa.

Danas objavljeno

Sandra Bulok o najvećoj traumi u životu

Vanja A

Savršene Instagram fotke ismijala i pokazala kako to zaista izgleda u stvarnosti

Vanja A

50 Cent se rugao Madoni, ona oštro uzvratila

Vanja A

Ostavite komentar