Dodjela Emi nagrada ove godine virtuelno i uživo - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Dodjela Emi nagrada ove godine virtuelno i uživo

Bez crvenog tepiha, bez glamuroznih zvijezda u publici i bez “Igara prestola” – ovogodišnji Emi (Emmy) biće radikalno drugačiji od prethodnih, ali su producenti učinili sve da se održi prva velika holivudska dodela nagrada u doba pandemije.

Komičar Džimi Kimel biće domaćin 72. ceremonije dodele Emija u nedelju i vodiće je iz praznog pozorišta u Los Anđelesu, u kojem su mere kretanja još uvek strogo ograničene. Nominovani će ceremoniju pratiti iz svojih domova.

Organizatori podstiču dobitnike da budu kreativni u govorima i opušteni, pa su tako pozvani da budu u pidžamama umesto u haljinama i odelima.

“Gledanost Emija godinama pada. Ako ništa drugo, ovo je prilika da se stvari malo prodrmaju, da dodela bude kao nikada pre. Pa čak i ako ispadne potpuna katastrofa, biće barem zanimljiva katastrofa. I to je zaista ono što svi žele u 2020”, kazao je Libi Hil, urednik televizijskih nagrada IndieWirea.

Najviše nominacija, i to čak 26, imaju “Čuvari” HBO-a, većinom u kategorijama mini serija.

Jeziva adaptacija stripa koja se prikazuje od oktobra obračunava se s istorijskim američkim rasizmom, policijskim nasiljem čak i nošenjem maski.

Serija je oduševila kritičare i publiku.

“‘Čuvari’ govore o trenutku u kojem živimo”, kaže Hil, koji seriji predviđa mnogo nagrada.

Ko će naslediti “Igre prestola”?

Budući da je završila HBO-ova serija “Igre prestola”, rekorder po broju dobijenih Emija, borba za nagrade u kategoriji dramskih serija biće puno napetija.

“Olakšanje je za HBO da imaju (seriju) ‘Nasleđe’ u pravo vreme”, rekao je kolumnista “Deadlinea” Pit Hemond.

Serija o moćnoj porodici koja upravlja medijskim carstvom dobila je Emi za prvu sezonu, a sada je za drugu nominovana u 18 kategorija.

Jednak broj nominacija dobila je i Netfliksova serija “Ozark”, mračna priča o pranju novca na američkom srednjem zapadu.

Netfliksove serije su dobile rekordnih 160 nominacija, pa se kompanija nada da će prvi put osvojiti i neke od glavnih nagrada.

Iza njih vrebaju serija o britanskoj kraljevskoj porodici “Kruna” te “The Mandalorian” koji se nastavlja na Ratove zvezda, a već je ove nedelje osvojio pet Emija u tehničkim kategorijama za kompaniju Disney+.

Glavni kandidati za najbolju komediju su pređašnja pobednica “Čudesna gospođa Maisel”, priča o domaćici koja postane standup komičarka, te “Schitt’s Creek”, kanadska serija koja je u petoj sezoni, a dosad nije imala nijednu nominaciju. Postala je hit nakon što je potpisan ugovor s Netfliksom za emitovanje poslednje sezone.

“Glasači znaju da je to poslednja prilika serije. To je velika šansa”, navodi Hemond.

Više od trećine svih nominacija osvojili su glumci crne puti, a nagradu za životno delo dobiće Tajler Peri.

Afroamerički mogul zabavne industrije poznat je kao zagovornik veće raznolikosti u Holivudu i platio je troškove sahrane žrtava policijskog nasilja, uključujući i onu Džordža Flojda.

Očekuje se da će mnogi govornici na dodeli govoriti o rasizmu, dok će izuzetno liberalni Holivoud verovatno kritikovati Donalda Trampa.

Tema nekih od dobitnika na ceremoniji, koju Kimel najavljuje kao “Emi susreće Velikog brata”, verovatno će biti i pandemija koja je naročito teško pogodila SAD.

Izvor: N1

Danas objavljeno

„Španski Stounhendž“ izronio iz jezera poslije suše

Vanja A

Surf po Veneciji – „prepotentni idioti“ rugaju se gradu

Vanja A

Izdanja Hale Beri u kojima izgleda kao “milion dolara”

Vanja A

Ostavite komentar