"Dodiku su iz Amerike obećali ukidanje sankcija" - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

“Dodiku su iz Amerike obećali ukidanje sankcija”

“Dodiku je neko iz Amerike obećao skidanje sankcija, što je jedan od razloga za ovu izdaju RS koju je on počinio, kazao je večeras u emisiji Puls BN TV predsjednik SDS Mirko Šarović.

  • BiH je u Brisel poslala dokument koji pokreće članstvo BiH u NATO i to je 100 posto sigurno, rekao je večeras predsjednik SDS-a Mirko Šarović u emisiju “Puls” BN televizije.

Šarović smatra da je Program reformi čak lošija varijanta od ANP-a, po Republiku Srpsku.

“Formiraju se nove institucije, a toga nije bilo u ANP. Tamo je Republika Srpska pomenuta nekoliko puta, dok u Programu reformi nije pomenuta nijednom. U ovom dokumentu jedan čovjek odlučuje o svemu. sve je u rukama jednog čovjeka. Da ne govorimo da se u ovom dokumentu navodi da će Republika Srpska preknjižiti vojnu imovinu na BiH”.

Šarović je rekao da je jedan od osnovnih razloga Dodiku bio ulazak u Savjet ministara BiH.

“Osim toga, razlog za ovu izdaju je i to, vjerujem, da je Dodiku neko iz SAD obećao skidanje sankcija. Ja ne pamtim veću izdaju od ove.”

Kao razlozi pominju se novi krediti, kao i zeleno svjetlo zapada za povećanje PDV-a u BiH.

„Mislim da će to biti njihova druga najveća greška. I na jednom i na drugom pitanju vlast može da padne. Ukoliko uvedu novu stopu PDV-a, za SDS i naše partnere iz opozicije vlast u RS biće dostižna. Sa sigurnošću možemo da kažemo da ukoliko to urade, to će biti trenutak promjene vlasti u Srpskoj.”

Ipak, Šarović navodi da bi novom sazivu Savjeta ministara trebalo dati šansu i prostor za rad i rezultate. Ne isključuje ni zajedničko djelovanje.

„Što se nas tiče, sve što bude u interesu Srpske, mi ćemo to zastupati I glasaćemo kao i SNSD. Niko ne treba da ima dilemu da mi nećemo podržati nešto što je dobro za čitavu BiH, a kamo li za Srpsku iz koje dolazimo. Oni čemu se mi protivimo je to da neko želi sebe da promoviše na način da je jedino ispravno i patriotski ono što on kaže. Nije. Ispravno je samo ono što se svi dogovorimo“, rekao je Šarović.

To istovremeno ne znači i koaliciono djelovanje, jer, kaže Šarović, posljednjih godina SDS i SNSD su se itekako udaljili u većini pitanja. Osnovno, SDS se protivi jednoumlju i političkoj trgovini, ističe predsjednik SDS-a.

BN

Danas objavljeno

Zemljotres u Baniji; epicentar kod Petrinje

M.

Srbi su u Sarajevu najmanje od 14. vijeka, različitosti treba da spajaju

M.

Zahtjev za hitno povlačenje konzula Admira Atovića

M.

Ostavite komentar