DODIKOVO PISMO TAČIJU “Oduševljen sam što vas mogu pozvati na večeru” - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

DODIKOVO PISMO TAČIJU “Oduševljen sam što vas mogu pozvati na večeru”

Puno prašine se podiglo nakon što je objavljena informacija da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio poziv kosovskom predsjedniku Hašimu Tačiju na samit Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), a koji se ove godine održava u Bosni i Hercegovini. Nakon što je portal Klix objavio informaciju da je Dodik…

Puno prašine se podiglo nakon što je objavljena informacija da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio poziv kosovskom predsjedniku Hašimu Tačiju na samit Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), a koji se ove godine održava u Bosni i Hercegovini.

Nakon što je portal Klix objavio informaciju da je Dodik uputio poziv kosovskom predsjedniku, iz kabineta predsjedavajućeg Dodika stigla je reakcija u kojoj se kaže da Kosovo nije pozvano kao nezavisna država, već kao “nedefinisani subjekt s fusnotom”.

Međutim, isti portal danas je objavio fotografiju pisma predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

– Oduševljen sam što vas mogu pozvati na večeru za čelnike delegacija koje organizira Predsjedništvo BiH 8. jula – kaže se između ostalog u pismu.

Na kraju pisma Dodik naglašava važnu ulogu Hašima Tačija na međunarodnom nivou te ističe da će lični dolazak Tačija u Sarajevo na konferenciju značajno doprinijeti definisanju izazova s kojima se suočava kontinent.

Dodik je u pismu istina izbjegao da na neki način spomene Kosovo, ali u pismu nije spomenuo ni famoznu fusnotu o kojoj je govorio u kontekstu da BiH nije priznala Kosovo.

Danas objavljeno

Šmit u četvrtak pred poslanicima parlamenta BiH

M.

Hrvatska: Zaraženo 3.360, preminulo 30 osoba

M.

Zbog tragedije u Brčkom u srijedu dan žalosti u FBiH

M.

Ostavite komentar