30. Aprila 2022.

Dodik: Vojska Srbije može uspješno da brani i odbrani srpski narod i Srbiju

Big Portal

Dodik je rekao da je vježba “Štit 2022” praktičan prikaz kako je napredovalo opremanje i borbena gotovost Vojske Srbije.

“Počastvovan sam pozivom da budem ovdje prisutan i mogu da posvjedočim da ono što smo vidjeli prije samo osam ili 10 godina, kada se moralo sa resursima koji su preostali praviti prikaze. Danas imamo sasvim jedan novi nemjerljiv napredak koji pokazuje da Vojska Srbije može da uspješno brani i odbrani naš narod, Srbiju i da na taj način, i pokazujući ovakvu spremnost, može da bude faktor odvraćanja od bilo kakve pomisli da kao nekada ponovo bude gađana”, rekao je Dodik.

On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milan Mojsiloviću za organizovanje prikaza.

“Ovo je zaista nešto što svima nama Srbima, gdje god živimo, puni srce. Ovo se pomno prati u Republici Srpskoj i veoma smo ponosni na uspjeh koji je ovdje pokazan”, rekao je Dodik.

U prikazu je učestvovalo više od 1.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, više od 300 sredstava naoružanja i vojne opreme i 40 vazduhoplova, a premijerno je predstavljen i najnoviji kineski raketni sistem srednjeg dometa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare