Dodik traži ostavku Džaferovića - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dodik traži ostavku Džaferovića

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH zatražio je ostavku Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, između ostalog jer iznosi svoje privatne stavove što je krah institucionalnog sistema BiH.

“Predsjedavajući predstavlja Predsjedništvo, a ne sebe. Džaferović odlazi na međuanrodne skupove i iznose svoje stavove i zato sam tražio njegovu ostavku”, rekao je Dodik.

On je juče ponovio da Bosna i Hercegovina nije donijela nijednu odluku o sankcijama Ruskoj Federaciji te na svim nivoima postoji jedna vertikala koja ide iz SDA, a koja preko Predsjeedništva i Ministarstva spoljnih poslova djeluje mimo ustava i priključuje se nekim izjavama.

“Predsjedništvo i Savjet ministara BiH nije donijelo nijedu odluku da se BiH pridruži sankcijama Rusiji. Ovo je jedna antiustvan akacija Muslimana kako bi se dodvorila strancima. Oni su uzurpirali i zauzeli Ministarstvo spoljnih poslova i u šest prvih ljudi nema nijednog Srbina”, rekao je Dodik.

Dodik je na sjednici Predsjedništva BiH inicirao da se opštini Ljubinje uplati milion KM za saniranje posljedica zemljotresa, isto kao i opštini Stolac, a to su podržala i druga dva člana Predsjedništva BiH.

Danas objavljeno

Lavrov: Ispunićemo obaveze u vezi sa izvozom hrane

M.

Jako nevrijeme pogodilo sjeverozapad BiH

M.

Neće s Petkovim – zbog Rusa?

M.

Ostavite komentar