22. Decembra 2021.

Dodik: Sud i Tužilaštvo BiH rade po nalogu političkog Sarajeva

Big Portal
  • Republika Srpska je sve učinila u skladu sa Ustavom i Dejtonskim sporazumom – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci, komentarišući predmet koji se u Tužilaštvu BiH vodi protiv zvaničnika Srpske zbog navodnog napada na ustavno-pravni poredak BiH.

Dodik je dodao da je to “pokušaj da se sahrani Republika Srpska”, te da iza svega stoji namjera da se destabilizuje Srpska, koja danas ima bolje pokazatelje od FBiH.

On je istakao da Sud i Tužilaštvo BiH rade po nalogu političkog Sarajeva i da je u pitanju politički progon, izrazivši žaljenje što je, kako je rekao, opozicija iz Republike Srpske upletena u to.

Dodik je poručio da će se Republika Srpska organizovano braniti, te da će u roku od mjesec dana imati zakone koji će regulisati pravosuđe.

  • Zabranićemo njihovo djelovanje, obezbjedićemo da se stvori neutralno pravosuđe koje nema politički motivisane odluke – naglasio je on.

Dodik je rekao da čovjek koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik u BiH, u nedostatku autoriteta, prijeti Republici Srpskoj.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare