Dodik: Srpski borci uvijek bili na pobjedničkoj strani - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dodik: Srpski borci uvijek bili na pobjedničkoj strani

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Dan boraca i Dan prvog srpskog ustanka Boračkoj organizacije Republike Srpske i svim bivšim pripadnicima VRS, ističući da su srpski borci uvijek bili na pobjedničkoj strani – strani borbe za slobodu, istinu i pravdu, bez obzira na žrtvu i visoku cijenu koju su plaćali.

Dodik je ukazao na to da su srpski borci ponosno, hrabro i dostojanstveno stajali ispred svakog neprijatelja koji je pokušao da potlači i uništi srpski narod.

“Tokom svih istorijskih izazova i iskušenja kao narod imali smo vjeru i uvijek bili na pobjedničkoj strani i zato danas sa ponosom možemo da se sjećamo svojih hrabrih predaka koji su živote i dijelove tijela ugradili u temelje slobode i Republike Srpske”, istakao je Dodik.

On je istakao da je uloga srpskih boraca u očuvanju Republike Srpske nemjerljiva i da je časna dužnost da porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i njihovim potomcima bude pružena sva potrebna podrška, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

“Srpskim herojima dugujemo vječno poštovanje i zahvalnost. Sa najvećim poštovanjem i zahvalnošću svaki dan moramo se sjećati onih koji su najzaslužniji za slobodu koju danas imamo”, naveo je Dodik.

Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske obilježava se 14. februara. U odbrambeno-otadžbinskom ratu od 1992. do 1995. godine poginula su 23.752 borca Vojske Republike Srpske.

Danas objavljeno

Status kandidata BiH za članstvo bez uslova

M.

Sudija Perić traži izuzeće u predmetu “Respiratori”

Vanja A

Uhapšen sin Ilije Petkovića zbog šverca kokaina

Vanja A

Ostavite komentar