Dodik: Srpska se povlači iz UIO BiH ako ne bude novi Savjet ministara - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dodik: Srpska se povlači iz UIO BiH ako ne bude novi Savjet ministara

Srpski član u Predsjedništvu BiH Milorad Dodik najavio je danas da će Republika Srpska povući saglasnost na formiranje UIO BiH,

-To će biti jedna od naših mjera koje ćemo povući nakon 5. septembra ukoliko se ne formira Savjet ministara BiH”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Dodik je kazao da se trenutno Republici Srpskoj duguje oko 60 miliona KM zbog neravnopravne preraspodjele prihoda entitetima.

On je rekao da su prava Srba u BiH, kao i Hrvata, ugrožena i da će se boriti za ravnopravan status Srba u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, Bošnjaci su uzurpirali institucije BiH, navodeći da se oni nalaze na ključnim mjestima u Parlamentu BiH, predsjedavajući oba doma, kao i u Savjetu ministara.

Za Dodika bošnjački član u Predsjedništvu je i Željko Komšić, koji je, kako je kazao, izabran bošnjačkim glasovima na tu funkciju.

On je pozvao da se do 5. septemba izabere novi Savjet ministara, najavljujući da će Republika Srpska znati šta će uradfiti ako do toga dođe.

“Zasjedaće NSRS, gdje ćemo donijeti mjere, ukoliko do 5. septembra ne bude formiran novi Savjet ministara BiH”, kazao je Dodik navodeći da to nisu prijetnje nikome, ali neće dozvoliti da se uzurpiraju prava Srba u BiH.

BN TV

Danas objavljeno

Istorijski trenutak: Banijska kuća za pomoć građanima koji su POGOĐENI ZEMLJOTRESOM

D

Tlo ne miruje: U okolini Skoplja zabilježena SERIJA ZEMLJOTRESA

D

Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Učestvovala tri vozila, JEDNA OSOBA POGINULA

D

Ostavite komentar