3. Aprila 2022.

Dodik: Srpska može sama organizovati izbore

Big Portal

– Nama je izborni proces otrgnut, kao i mnoge druge stvari. Republika Srpska je subjekat izbornog procesa, a na nivou BiH se sastavljamo i niko se ne bira na ovom nivou. To govori o intenciji onih koji su stvarali Dejtonski sporazum da subjektivitet nad izborima preda entitetima – rekao je Dodik.

On je ponovio da Republika Srpska nema koristi od BiH i da je radi toga zaustavljena u razvoju.

– Čitam ovih dana izjave da ne bi bilo ove krize i da sam kriv što nema dogovora u Federaciji BiH da su lideri Republike Srpske pristali da se član Predsjedništva BiH bira u parlamentu BiH, što je antidejtonski i antiustavno. Znači da smo uvijek krivi, što je nevjerovatno. Na stolu može samo biti ustavan izbor članova Predsjedništva BiH – rekao je Dodik i naveo da se neće ponašati antiustavno.

Ponovio je da se pitanje imovine neće rješavati na nivou BiH, jer je ovo pitanje riješeno Dejtonskim sporazumom i Ustavom.

Komentarišući izbore u Srbiji, Mađarskoj i Sloveniji, Dodik je ocijenio da Srpska ima odlične odnose sa postojećim strukturama u Srbiji i Mađarskoj.

– Postoje različiti rezultati izbora, a jedan od njih jeste da ostane sadašnja vlast u Srbiji, a isto je moguće i u Mađarskoj. Vjerujem da će tako i ostati, jer je volja naroda takva i da će u demokratskoj proceduri to biti i ojačano – poručio je Dodik.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare