1. Novembra 2021.

Dodik: Spasavam ustavnu BiH, Šmitov izvještaj u UN – apsurd

Big Portal

Dodik je rekao da će Republika Srpska zakonom suspendovati 140 nametnutih rješenja i to u roku od dva, tri ili četiri mjeseca da ne bi nastale pravne praznine, dok Srpska ne obezbijedi potrebnu legislativu.

On je naglasio da bi u BiH svima život bio bolji da Srpskoj nisu otimana prava.
“Pravili su eksperiment, iluziju, zato smo tu gdje jesmo, zaglavljeni”, naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, da je postojao čist račun, iskren razgovor, bavili bi se životom, radili konkretne poslove i svima bi bilo bolje, pa i onima koji podmeću providnu bajku da do boljeg života vodi “funkcionalna BiH”.

U intervjuu za “Politiku” Dodik je rekao da se iz BiH već 30 godina šalje jedino poruka nestabilnosti, umjesto da se svi drže Ustava i da svako radi u skladu sa svojim ingerencijama.

Povodom izvještaja Kristijana Šmita pred Savjetom bezbjednosti UN, srpski član Predsjedništva BiH je rekao da je to još jedan apsurd u kojem izvještaj podnesi neizabrani diplomata.

  • To govori da je svijet u neredu. Mi nećemo srediti svijet, možemo samo da izvlačimo zaključke i da se sagnemo ispod radara, ali da ne dozvolimo da pored nas prođu prilike i da nas zaplaše na osnovu “slave” stečene na ranijoj strogoći – rekao je Dodik

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare