12. Aprila 2022.

Dodik: Šmit da se ne bavi pitanjem imovine, već je riješeno

Big Portal

Milorad Dodik je, nakon što je visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit saopštio da je upotrebio bonska ovlašćenja i poništio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske, istakao da “najbolji sinovi Republike Srpske nisu izginuli da bi neizabrani Nemac Kristijan Šmit krčmio ono za šta su dali najvrednije”.

Dodik je podsetio da je pitanje imovine rešeno 1995. godine u Dejtonu i istakao da “samo neizabrani i nepotvrđeni stranac, poput Kristijana Šmita, može da se bavi pitanjima koja su u Ustavu BiH već rešena”.

Ocenio je da je potez Kristijana Šmita “kič i šund politike na koju su ga naterali oni koji su pitanje imovine protivustavno aktuelizovali”, prenosi RTRS.

“Partnere u FBiH pozivam da se poštuju Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum, a gospodinu Šmitu preporučujem da kupi kartu za Nemačku u jednom pravcu. Danas mu je istekao godišnji odmor”, poručio je Dodik.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske 10. februara, a predsednica RS Željka Cvijanović objavila je 7. aprila Ukaz o proglašavanju Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

Zakon je trebalo da stupi na snagu u četvrtak, 14. aprila.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare