Dodik se ponovo susreo s Vučićem u Beogradu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dodik se ponovo susreo s Vučićem u Beogradu

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, s kojim je razmijenio stavove o svim aktuelnim pitanjima u regionu i zajedničkim projektima u kojima učestvuju Republika Srbija i bh. entitet Republika Srpska.

Vučić je obećao da će Srbija da nastavi sa još značajnijom podrškom opštinama Nevesinje, Kostajnica, Dubica i Drvar, ali i daljim ulaganjima u prosvetnu i zdravstvenu infrastrukturu u svim dijelovima bh. entiteta RS.

Vučić je potvrdio opredjeljenje Republike Srbije da sa velikim finansijskim sredstvima učestvuje u izgradnji autoputa Sremska Rača-Bijeljina.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dodik istakao je da je to projekat od strateškog značaja za RS i ne samo za njen istočni dio te zahvalio Republici Srbiji na velikoj pomoći i podršci.

Vučić je naglasio da će Srbija uvijek podržavati Dejtonski mirovni sporazum i njegov Ustav, kao i njihovu punu primjenu, dok je Dodik istakao da su “RS godinama otimane nadležnosti koje joj po Dejtonskom sporazumu pripadaju” i da će se taj bh. entitet, mirnim putem, zalagati za vraćanje prava i pravde predviđene Ustavom Bosne i Hercegovine, navedeno je u saopćenju ureda predsjednika Srbije.

N1

Danas objavljeno

Luka Lovre osuđen na 5 godina robije

M.

Uragan Jan pogodio Kubu

M.

Pretresi još traju: Novitović u poslijepodnevnim časovima ponovo u tužilaštvu

M.

Ostavite komentar