Dodik sa Erdoanom: Konkretna pomoć za poljoprivredni sektor u Srpskoj i FBiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dodik sa Erdoanom: Konkretna pomoć za poljoprivredni sektor u Srpskoj i FBiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom na Diplomatskom forumu u Antaliji.

Jedna od tema razgovora bila je mogućnost da Turska plasira neophode količina mineralnih đubriva na tržište BiH, koje su potrebne za poljoprivrednu proizvodnju ovoj godini.

Na temelju dobrih odnosa srpskog člana Predsjedništva i predsjednika Turske, usaglašena je konkretna pomoć za poljoprivredni sektor u Republici Srpskoj i FBiH.

“Dogovorili smo da Turska odobri BiH 50.000 tona mineralnog đubriva, koji su potrebni poljoprivrednim proizvođačima u BiH, budući da su suočeni sa nestašicom mineralnog đubriva i visokim cijenama na tržištu”, rekao je Dodik, prenosi RTRS.

On je naveo da će ova pomoć doprinijeti ublažavanju eventualnih negativnih posljedica kada su u pitanju prinosi svih poljoprivrednih kultura i njihov kvalitet.

Dodik je izrazio zahvalnost turskom predsjedniku na razumijevanju i obećanoj pomoći za agrarni sektor, poručivši da je time još jednom potvrđen prijateljski odnos Turske prema svim građanima u BiH.

Sastanku je prisustvao i bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Danas objavljeno

Varhelji sutra sa članovima Predsjedništva BiH

M.

Sarajevo jutros treći najzagađeniji grad u svijetu

M.

Vučić: Ponosan sam što smo uspjeli da sačuvamo mir

M.

Ostavite komentar