Dodik: Republika Srpska jedina ima smisla na prostoru BiH i ne smije nestati - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dodik: Republika Srpska jedina ima smisla na prostoru BiH i ne smije nestati

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska jedina ima smisla na prostoru BiH, da ne smije nestati iako je pod snažnim nasrtajima različitih koncepcija.

Čestitajući svim građanima Dan Republike, Dodik je istakao da Republika Srpska ne želi i ne traži ništa drugo nego da joj se da ono što je potpisano u Dejtonu, te da ona ima viziju i budućnost, ideju svog postojanja.

“Ovo je Republika za koju su mnogi naši borci dali živote, Republika koja ne smije nestati, iako je pod snažnim nasrtajima različitih koncepcija”, poručio je Dodik.

Dodik je istakao da je BiH velika nevolja i velika regresija, te da nema nikakve ideje i vizije kako nastaviti dalje, zbog čega i nema budućnosti.

“BiH je teško opisivati, a kamoli objašnjavati, tako da mi moramo da razumijemo da je status Republike Srpske, njena samostalnost u okviru Dejtonskog sporazuma, nešto što moramo da izborimo”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je naglasio da su Srbi jedan od rijetkih naroda koji su natjerali da se ponovo bore za iste ciljeve i iste stvari koje su već ostvarili.

“Mislim da Republika Srpska ima budućnost, jer je izdražala najteži period rata i poslijeratnih osporavanja. Danas dostojanstevno može da obilježeva ovaj dan, bez obzira na nasrtaje, razne kancelarije i ambasade”, naveo je Dodik.

Srpska se, tvrdi Dodik, ne upliće da određuje koji je dan državnosti neke zemlje, iako “oni smatraju da ovdje imaju pravo na sve”, ali je naglasio da to pravo polako iščezava.

“Mi smo svjesni naše pozicije, položaja i mi smo Republika koja će živjeti”, zaključio je Dodik.

Na Spomenik palim borcima na groblju Sveti Pantelija danas je polaganjem vijenaca na počelo obilježavanje 9. januara Dana Republike.

Danas objavljeno

Kriminalne mreže sa Zapadnog Balkana postale ključni akteri na tržištu droge u EU

M.

Ruska vojska u ofanzivi: Uništeni tenkovi, raketni sistemi, likvidirani vojnici

M.

Najmanje osam ljudi poginulo u klizištu na Iskiji

M.

Ostavite komentar