Dodik: Republika Srpska garant slobode i bolje budućnosti - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dodik: Republika Srpska garant slobode i bolje budućnosti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom veliki praznik za srpski narod koji budi snažna sjećanja na zajedničku borbu protiv nacizma, najvećeg zla koji je obilježio 20. vijek, ali i podsjeća na dužnost njegovanja kulture sjećanja i čuvanja od zaborava tekovina koje je dobio u nasljeđe od svojih hrabrih predaka.

  • Srpski narod, koji je bio učesnik pokreta za slobodu i borbu protiv fašizma, pokazao je veliko junaštvo, hrabrost i samopožrtvovanje, dajući značajan doprinos slomu nacizma. Današnje i buduće generacije su vječiti dužnici naših predaka koji su učestvovali u odbrani od fašizma i donijeli slobodu na ove prostore – istakao je Dodik u čestitki povodom 9. maja – Dana pobjede.

On je naveo da srpski narod kao nacija treba da bude ponosan na svoju prošlost jer je uvijek bio slobodarski narod, na strani slobode, mira, istine i pravde, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

  • Danas imamo svoju Republiku Srpsku kao garant slobode i bolje budućnosti svih naroda koji u njoj žive i u kojoj se gaje antifašističke tradicije, sloboda, mir, poštovanje Ustava i zakona – poručio je Dodik.

Danas objavljeno

Snažan zemljotres u juznom Pacifiku, bez upozorenja na cunami

M.

“Amerika je u ratu? Pitam se, kad smo to mi glasali za to?”

M.

MUP se oglasio: DNK analiza potvrdila da je telo Mateja Periša, preminuo nenasilnom smrću

M.

Ostavite komentar