Dodik: Poštujemo odluke Narodne skupštine Republike Srpske - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dodik: Poštujemo odluke Narodne skupštine Republike Srpske

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nema predstavnika iz Republike Srpske, shodno odlukama Narodne skupštine Srpske, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

  • Nije nikakva blokada u pitanju već sprovođenje odluka Narodne skupštine Republike Srpske, a u donošenju ovih odluka učestvovale su sve parlamentarne partije u Republici Srpskoj – dodao je Dodik, komentarišići neučestvovanje Srba na današnjoj sjednici Predstavničkog doma.

Dodik je pozdravio ovu manifestaciju zajedništva i jedinstva.

On je napomenuo da se podrazumijeva da svaka partija odlučuje za sebe, te da nikada nije imao namjeru da govori u nečije ime, pa ni u ime partije Mirka Šarovića.

  • Naša je volja da li ćemo odlučivati ili nećemo, te da li nam se nešto sviđa ili ne. Nigdje na svijetu se ne propisuje da poslanici obavezno moraju da glasaju – rekao je Dodik.

Dodik očekuje da bude zakazana i sljedeća sjednica Predsjedništva, koja je bila obavezna da se zakaže 15 dana nakon prethodne.

  • To vrijeme je prošlo, što govori da je opet riječ o nekoj manipulaciji. Okrivljuje se Dodik što ne radi, a onaj ko treba da zakaže, ne zakazuje sjednicu, ali mi smo nešto krivi – rekao je Dodik.

RTRS

Danas objavljeno

Kalifornija: Nakon poplava moguća istorijska kiša

M.

Ukrajina iznijela nove zahtjeve Rusiji: “Cirkus”

M.

Sudija donio odluku o braći “Jojke”: Osumnjičeni za teško ubistvo porodice Đokić

M.

Ostavite komentar