4. Augusta 2022.

Dodik poručio iz Srbije: Previše je stradanja srpskog naroda u prošlom vijeku

Big Portal

Dodik je, tokom posjete Hramu Blage Marije u vojvođanskom mjestu Banstol, rekao da Hrvatska obilježava ovo kao pobjedu, mi kao parastos za one koji su pobijeni na Petrovačkoj cesti šđirom izbjegličkih kolona.

“To je sudbina ovih naroda ovdje – dok jedni obilježavaju i svetkuju, drugi obilježavaju parastose. Ali ja vjerujem da je srpski narod okupljen u dvije svoje države, Republiku Srpsku i Srbiju, s namjerom da kroz ovaj vijek pokaže maksimalan doprinos svom nacionalnom jedinstvu i da prestane sa bilo kakvim stradanjem, toga je bilo previše u prošlom vijeku”, rekao je Dodik i dodao:

“Danas sam ovdje sa ljudima koji pamte, ne samo taj dan kada je počela ‘Oluja’, nego koji pamte zavičaj, koji su ovdje jednako doprinijeli razvoju ovog kraja i same Republike Srpske i Srbije. S njima sam da obilježimo ovaj dan i da kažemo, ne samo da ne možemo da zaboravimo, ne možemo da oprostimo činjenicu da su nemoćne kolone izbjeglica, u kojima su bile žene, djeca, starci, bile bombardovane od strane njihovih aviona, zločinačkih letova koji su ih pobili na Petrovačkoj cesti i širom drugih regiona kuda su mogli da se izvuku”.

Istakao je da srpski narod mora da gradi svoj nacionalni identitet i da ne smije odustati od onoga što čini srpsko nacionalno obilježje.

“Moramo da počnemo da slavimo i obilježavamo život. Ovdje je upravo to cilj, da ne zaboravimo, ali da se zavjetujemo da ćemo nastaviti da gradimo naš nacionalni identitet, da nećemo odustati od svega onoga što čini srpsko nacionalno obilježje. Nećemo zanemariti ni našu vjeru, ni naše pamćenje, ni naše pismo i jezik, zavičaje gdje god da su… I tako na taj način održati i prenijeti novim generacijama sjećanje na sve ovo”, naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare