BiH nefunkcionalna i propala država - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

BiH nefunkcionalna i propala država

Šefica britanske diplomatije Liz Tras sastala se sa članovima Predsjedništva BiH. Milorad Dodik kaže da je, što se njega tiče, sastanak bio puka formalnost i da joj je rekao da imaju jednostrane stavove kada je u pitanju situacija u BiH.

Sastanak za ministarkom spoljnih poslova? Mogla je da primjeti potpuno podijeljeno Predsjedništvo gdje Džaferović pokušava da svoj govor predstavi kao zajedničko mišljenje. Mogu da kažem šta sam rekao. Rekao sam da je BiH propala država jer postoji miješanje i Vlade Velike Britanije. Kaže da je ovdje kako bi branila Gruziju i BiH i da postoji opasnost. Ja sam vrhovni komadant OS BiH i rekao sam da je sve mirno i uredu i NATO je rekao da nema bezbjedonosnih prijetnji i ne može da tvrdi da nekoga brani. Visoki predstavnik ne postoji, gospođa je govorila da on postoji, da je to Šmit. Dao sam joj Aneks Dejtonskog sporazuma da pročita – poručio je Dodik.

Dodik kaže da je odbacio upilitanje Velike Britanije u unutrašnja pitanja BiH i da zna da su ih i oni bombardovali kao dio NATO snaga.

Istakao je da da oni žele samo jednostrana rješenja u BiH i da to neće moći da se ostvari, piše N1.

Danas objavljeno

UŽAS U BANJALUCI Muškarac osumnjičen za silovanje i porodično nasilje

Vanja A

Putin: Rusija je spremna

M.

Džonson: Britanija šalje vojne stručnjake u BiH

M.

Ostavite komentar