8. Novembra 2021.

Dodik ponovio da ne odustaje od vraćanja nadležnosti Srpskoj

Big Portal

Rekao je ovo srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik nakon sjednice vladajuće koalicije u zgradi Vlade Republike Srpske sa predstavnicima stručnih timova svih partija.

– Sutra ćemo uputiti NS RS razlučite setove zakona, odnosno informacija za održavanje posebne sjednice, vezano za zakone koji su prenošeni, a posebno za saglasnost koja je data za odbranu, PDV i VSTS – rekao je Dodik.

Ponovio je da je sve bilo protiv ustavno od strane međunarodnog faktora.

– Uredićemo oblast pravosuđa. Nakon skupštine opet će ova ekipa da sjedne i da napravi akcioni plan. Opredijeljeni smo i jedinstveni da idemo do kraja – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da će u roku od šest mjeseci biti doneseni potrebni zakoni za vraćanje nadležnosti. Komentarisao je i sastanak sa Eskobarom.

– Navodno je Eskobar rekao da sam ja kao nešto spreman da razmislim. Ja sam njega upoznao i rekao da ćemo dati rok od šest mjeseci da se ovo uredi kako treba. Ja sam njega zagrlio i rekao da ako želi možemo svu njegovu imovinu u Americi da zamjenimo sa mojom,ako misli da ja nešto imam. On se samo nasmijao – rekao je Dodik.

“Visoki predstavnik ne postoji”
Lider NPS, Darko Banjac je rekao da je neophodno poštovati Ustav.

– Srpska će povući saglasnosti i u narednih šest mjeseci ćemo donijeti potrebne zakone da vratimo nadležnosti – rekao je Banjac.

Banjac je dodao da visoki predstavnik ne postoji.

Predsjednik NS RS i lider Demosa Nedeljko Čubrilović je rekao da Srpska ne odustaje od Ustava i da je mir cilj svih.

Lider NDP Dragan Čavić je dodao da se vladajuća koalicija sastala samo kako bi definisala rok u vezi sa planom koji je odredila ranije, a koji de tiče aktivnosti donošenja zakona za vraćanje nadležnosti.

Lider SP Petar Đokić je poručio da su planirane aktivnosti u skladu sa Dejtonom i Ustavom.

– Bilo ko da danas čini vlast trebao bi da se ponaša kao mi, zato smo očekivali i da opozicija učestvuje u ovome – poručio je Đokić.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić je rekao da demonstriraju mir, dok iz Sarajeva pričaju o ratu.

– Mir stabilnost i bolji život, a iz Sarajeva čujemo najave rata i sukoba – rekao je Stevandić.

SrpkaInfo

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare