Dodik: Očekujem nemoć Palmera, on je diplomata na odlasku - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dodik: Očekujem nemoć Palmera, on je diplomata na odlasku

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovinje, kazao je kako ne očekuje ništa posebno od sastanka sa američkim predstavnikom za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom u ponedjeljak, 5. jula, osim da čuje isto ubjeđivanje i njihovu nemoć da bilo šta postignu.

“Očekujem istu priču, isto ubjeđivanje kako nešto zbog velikih ideja treba da uradimo. I istu njihovu nemoć da bilo šta postignu”, rekao je Dodik novinarima na Mrakovici.

Prema njegovim riječima, godinama dolaze i pričaju istu priču koja očigledno ne može da uspije.

On je ocijenio da je “Palmer diplomata koji odlazi” i da će, koliko mu je poznato, sa sadašnje pozicije ići na neko ambasadorsko mjesto.

Milorad Dodik je dodao da Palmer zastupa SAD i da primarno dolazi da bi pokušali “nešto da urade sa muslimanima i Hrvatima”.

“Mi Srbi smo rekli da nas se izbor članova Predsjedništva iz Federacije BiH ne tiče”, rekao je Dodi. Zaključio je da bu u ovom bh. entitetu kada bi se kandidovao neki Srbin “sigurno bio promuslimanski orijentisan”.

Članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić sastat će se u ponedjeljak, 5. jula, u Sarajevu sa američkim predstavnikom za Zapadni Balkan Matthewu Palmerom, rečeno je u Predsjedništvu BiH.

Prema saznanjima Srne, prvo će biti održan zajednički sastanak Dodika, Džaferovića i Komšića sa Palmerom, a potom i pojedinačno sa svakim članom Predsjedništva.

Danas objavljeno

U FBiH virusom korona zaražene 243 osobe

M.

Srpski narod neće nijemo posmatrati šta se dešava na sjeveru Kosmeta

M.

“Nuklearni program Sjeverne Koreje odvija se punom parom”

M.

Ostavite komentar