29. Oktobra 2021.

Dodik: Ne diramo Ustav BiH, mi smo dobri momci

Big Portal

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH obratio se javnosti nakon sastanka u Delegaciji Evropske unije u Sarajevu sa Metju Palmerom, višim zvaničnikom Ministarstva spoljnih poslova SAD zaduženim za izbornu reformu u BiH.

“Tražimo da se poštuje suverenitet Republike Srpske, u tom pogledu smo razgovarali. Bilo je važno da im predočimo naša viđenja. Mi nismo prepreka za izborni proces i izborno zakondavstvo u BiH. Mi smo savršeno dobri momci”, istakao je Dodik.

Rekao je i da su razgovarali o prenosima nadležnosti.

“Nema prenosa nadležnosti. Ovdje se radi o Ustavu. BiH ima svoj Ustav. Kad malo pročitate Ustav onda ćete vidjeti da nikakvih nadležnosti mi ne uzimamo BiH. Sve što po Ustavu pripada BiH niko ne dira, i ne uzima, niko ne želi da derogira. Po Ustavu će BiH imati i dalje, a što se tiče prenesenih i otetih nadležnosti od Republike Srpske na to imamo pravo, i mi ćemo ih urediti”, rekao je Dodik.

Što se tiče izbora članova Predsjedništva, Dodik je rekao da ostaje pri stavu – direktan izbor u Republici Srpskoj.

“Direktan izbor i da stoji odredba u kojoj će birati srpski predstavnik u Predsjedništvu, kao što treba da bude u Federaciji da se bira bošnjački i hrvatski predstavnik u Predsjedništvu”, rekao je Dodik.

N1

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare