28. Oktobra 2020.

Dodik: Nastavu vratiti od ponedjeljka

Big Portal

“Škole treba vratiti od ponedjeljka, ali dati i jasne preporuke školama i lokalnim zajednicama”, rekao je Dodik.

Istakao je da je potrebno zaštiti učenike i nastavno osoblje.

Dodik je to rekao u zgradi Vlade Republike Srpske, gdje je u toku sastanak zvaničnika Srpske sa predstavnicima institucija, gradonačelnicima i rukovodiocima bolnica s ciljem sagledavanja stanja u vezi s pogoršanom epidemiološkom situacijom.

Ovom krizom se mora suvereno upravljati, zdravlje naroda je najvažnije, bez obzira na političke prilike i predizbornu kampanju – rekao je Dodik.

– Dobro je što je svima obezbjeđena zdravstvena zaštita bez obzira na osiguranje, drugačije nije ni moglo, ali moram istaći da je ovo društvo izloženo enormnim troškovima. Samo liječenje jednog kovid pacijenta košta 2.000 KM dnevno i samo ti iznosi su već milionski. Treba tome dodati nabavku opreme, medicinskih sredstava, isplate medicinskim radnicima i na kraju i štete u ljudstvu i štete u privredi – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je smanjenje radnog vremena u ugostiteljskim objektima neophodna mjera.

Ocijenio je da se mora pooštriti inspekcijski nadzor.

“Nećemo uvoditi vanredno stanje, ali tražimo poštivanje mjera koje se donose. Trebamo se boriti za to da se ne zatvore granice”, rekao je Dodik.

Istakao je da je prije sat vremena razgovarao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da neće biti zatvaranja granica između Srpske i Srbije.

Smatra da vikendom treba zabraniti žurke, jer se ništa neće desiti ako se takve zabave odlože.

“Noćne klubove treba zatvoriti. To nije upereno protiv njihovih vlasnika, već da se zaštitimo”, naveo je Dodik.

Kako je naglasio, druge zemlje povlače penzionisane zdravstvene radnike, te studente starijih godina obrazovanja stavljaju u sistem.

“Sigurni smo da ćemo opet sjesti ovdje i reći šta treba da uradimo te sedmice. Ovo se vodi pod kontrolom, nema propusta koji se sistemski čine”, naveo je Dodik.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare