29. Augusta 2022.

Dodik: Nastaviću da branim srpske interese bez obzira na pritiske

Big Portal

Dodik je istakao da i dalje vjeruje u samostalnost Republike Srpske, jer BiH neprestano pokazuje nesposobnost.

On je naglasio da neće dopustiti da se srpski narod nađe ponovo u podređenoj poziciji kao ranije, poput stradanja od ustaša u Јasenovcu i drugim stratištima.

  • Volim svoj narod i uvijek ću, ne mrzeći druge. To nikako nije jeres – rekao je Dodik za Televiziju “UNA”.

On je ponovio da je nemoguće ostvariti unitarnu BiH, te da treba stremiti ciljevima da svi konstitutivni narodi u BiH zajedno žive kao dobre komšije, a ponovio je i da želi mir i stabilnost, te dobro svim ljudima.

On je podsjetio da je BiH zemlja pod moranje čije je opstajanje definisano uz pritisak stranaca, kao i da nije željeno mjesto za mnoge, pa i brojne Bošnjake koji smatraju da je u njihovu korist i pod uticajem stranaca ovdje moguće održati status kvo.

Dodik je naglasio da je u Predsjedništvu BiH nastupao s ciljem da se smanji međunarodni intervencionizam i nametanje rješenja sa strane i da se sve dovede u ustavni okvir, u čemu je, smatra, uspio, iako su dva muslimanska predstavnika u Predsjedništvu BiH bila protiv njega.

  • Štitio sam čak i muslimanske interese smatrajući da oni ne treba da budu konfrontirani sa druga dva naroda u BiH. Nažalost, nismo napravili ništa – rekao je Dodik.

On je naglasio da je spriječio sve što se htjelo nametnuti, da nije oklijevao da iskoristi sva prava, napomenuvši da muslimalni u BiH ne žele dogovor već dominaciju i eliminaciju Srba i Hrvata kao konstitutivnih naroda.

  • Kod njih nema razlike o ovom pitanju ni u vlasti, niti opoziciji – rekao je Dodik.

On je ponovio da stranci misle da u BiH mogu raditi šta hoće, što pozdravljaju druga dva člana Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović i Željko Komšić, a to sve govori da je BiH nemoguća.

  • Stranci nas smatraju ljudima nižeg reda. Kažu da se nepotrebno sukobljavam sa Njemačkom. To uopšte nije nepotrebno, jer su prije godinu dana počeli da govore da sam ja problem zato što nisam pristao na Kristijana Šmita – naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, muslimani rade sve da bi ga ocrnili, kao i srpski narod.

  • U BiH se traži osveta, a to žele muslimani. Oni bi najradije pola Srba pobili, a pola nas izbacili odavde. Nemaju za šta da se svete Srbima koji su stradalnički narod. Na ovim postulatima je nemoguće imati unutrašnji dijalog – rekao je Dodik.

On je napomenuo da je Bakir Izetbegović /lider SDA/ pozvao SDS i PDP, a nekima nudio i novac za promjenu vlasti u Republici Srpskoj što su neki prihvatili.

  • Mirko Šarović /lider SDS-a/ je na ovo pristao i koristio neke benifite. Nemam pravo da kao izabrani zvaničnik ovog naroda ignorišem trenutnu, niti istorijsku situaciju – kaže Dodik.

On je naglasio da je Republika Srpska od postojanja sada najbolja, da ima najveći broj zaposlenih, izvršava sve obaveze, pokrivenost uvoza-izvoza je 81 odsto, dok je za vrijeme vlade Mladena Ivanića to bilo 34 odsto.

  • Imamo višu prosječu platu od Federacije BiH /FBiH/, a sjećate se kako je Izetbegović prije dvije godine posprdno govorio o manjem entitetu. Zagarntovana plata je viša u Srpskoj za 150 KM od FBiH – podsjetio je Dodik.

On je naveo da je bruto domaći prozvod povećan nekoliko puta i iznosi više od 13 milijardi KM.

  • Iza sebe smo ostavili ozbiljne stvari kao što su auto-putevi, bolnice, škole, vrtići, termoelektrane. Završavamo bolnicu u Trebinju, a izgrađene su u Istočnom Sarajevu, Bijeljini, rekostruisali smo Univerzitetski – klinički centar, imamo novu bolnicu u Doboju. Obnovili bolnice u Gradišci i Zvorniku. To sve govori o našem radu – zaključio je Dodik.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare