Dodik najavio čistku u budućoj Vladi RS: Dio ministara više neće biti u izvršnoj vlasti - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dodik najavio čistku u budućoj Vladi RS: Dio ministara više neće biti u izvršnoj vlasti

Jedan broj ministara koji su do sada već imali dva mandata, to više neće moći da nastave da rade. Smatramo da su dali značajan doprinos i da bi trebalo da se uvedu neke nove snage.

Ovo je, između ostalog, rekao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon konstultacija sa predstavnicima parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj.

Ovo praktično znači da bi bez fotelje u novoj Vladi koja će, zvanično sutra, biti povjerena Radovanu Viškoviću, mogli da ostanu Petar Đokić, Srebrenka Golić, Anton Kasipović, Dragan Lukač, Zlatan Klokić, ali i Alen Šeranić, iako je prije resora zdravlja i socijalne zaštite, svega nekoliko mjeseci bio ministar nauke i tehnologije Republike Srpske (8. maj – 18. decembar 2018. godine). 

Takođe, ostaje nepoznanica da li je Dodik u ovom slučaju mislio i na moguće kandidate za ministarske fotelje u novoj Vladi RS, a koji su i ranije bili ministri.  Ukoliko jeste, onda su šanse da sjedne u ministarsku fotelju značajno manje i Nedeljku Čubriloviću, čije se ime spominjalo kao mogućeg ministra saobraćaja i veza Republike Srpske.

Nezavisne.

Danas objavljeno

Zaharova podsjetila na 1999. godinu: “SAD i NATO su uništili”

Vanja A

Ruski “Avangard” neuništiv: Japan i SAD ipak prijete?

Vanja A

Pronađeno tijelo na obali Drine

Vanja A

Ostavite komentar