Dodik: Na sjednici Predsjedništva bio sam protiv svih tačaka dnevnog reda - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dodik: Na sjednici Predsjedništva bio sam protiv svih tačaka dnevnog reda

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je na konferenciji za novinare da je danas na sjednici Predsjedništva bio protiv svih tačaka dnevnog reda.

  • Sjednica je održana. Nisam prihvatio tačke dnevnog reda. Na sjednici Narodne skupštine Srpske odlučivaće se o tome – istakao Dodik.

Istakao da su razmatrali i izvještaj o migracijama iz februara, te smatra da je to bilo potpuno nepotrebno.

  • Iznenada se pojavila tačka u ugovoru sa Islamskom zajednicom. Traže da se promijeni procedura usvajanja tog ugovora. Vjernicima jedne vjerske zajednice se daju veća prava, nego ostalima. Nisam protiv da se urade odnosi između BiH i Islamske zajednice, ali je neprihvatljivo da se mijenja procedura usvajanja takvog ugovora – rekao je Dodik.

Naglasio je da su Džaferović i Komšić “objasnili” zašto su stavili novu tačku u ugovoru.

  • Njihobo obrazloženje je neprihvatljivo. Oni su izgleda nakon 15 godina “otkrili” da je Islamska zajednica domicilna, a da su Srpska pravoslavna crkva i Vatikan strani subjekti. Oni hoće da kažu da su Srbi i Hrvati, pravoslavci i katolici ovdje stranci, da je jedini domicilan faktor ovdje islam. I oni su tražili da to usvoji Predsjedništvo, a ne PS BiH. To je neprihvatljivo – dodao je Dodik.

Danas objavljeno

U talasu protesta u Iranu poginula 41 osoba

V.R.

Poruka Belorusije: Kriv je Zapad

V.R.

Na Kubi referendum o legalizaciji istopolnih brakova

V.R.

Ostavite komentar