28. Augusta 2022.

Dodik na Manjači: Republika Srpska ide ka nezavisnosti

Big Portal

“Velikani srpskog naroda su ostavili značajna djela. /Književnik Petar/ Kočić je bio jedan od njih, jer je govorio o slobodi svog, srpskog naroda”, rekao je Dodik na svečanoj akademiji.

On je naglasio da otadžbina znači borbu za slobodu.

Srbi su davno naučili da bez otadžbine nema slobode. Zato danas imamo slobodu i otadžbinu – Republiku Srpsku, a koliko je to vrijedno možemo naučiti od Kočića”, naveo je Dodik.

Dodik je istakao da je Republika Srpska nezaobilazan faktor, ponos naroda i veliki uspjeh.

“Ne smijemo zaboraviti generacije koje su stvarale Republiku Srpsku, ali ni one koje je sada brane. Međunarodne sile pokušavaju da nam nametnu različita rješenja kojima bi se odrekli naših vrijednosti, a to znači i Kočića”, rekao je Dodik.

On kaže da je potrebno razumjeti sadašnje turbulentno vrijeme i Republiku Srpsku postaviti za budućnost.

“Još jednom ću ponoviti – Republika Srpska ide ka nezavisnosti, što treba da bude cilj svih nas”, rekao je Dodik.

Dodik je podsjetio da su Srbi u prošlom vijeku mnogo stradali, a posebno od onih koje su oslobodili, što, naglasio je, ne smije biti zaboravljeno.

“Zato, ovo vrijeme mora biti vrijeme slobode, u kojem ćemo čuvati sve naše vrijednosti. Trebamo očuvati bratsku saradnju sa Srbijom i Rusijom”, rekao je Dodik.

On je naveo da je potrebno sarađivati i sa ostalima u svijetu, ali dostojanstveno.

“Naš stav je da je Republika Srpska država srpskog naroda i svih onih koji žele da žive sa nama. Sa svima na Istoku i Zapadu treba razgovarati, ali ne želim da Zapad uvodi sankcije i ponizi Rusiju, što znači da ćemo pratiti samo svoju politiku”, zaključio je Dodik.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare