Dodik: Milanović u pravu kada osporava legitimitet Šmita - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dodik: Milanović u pravu kada osporava legitimitet Šmita

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović apsolutno je u pravu kada osporava legitimitet Kristijana Šmita, koji je nelegalno došao u BiH i predstavlja se kao visoki predstavnik, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je istakao da je Hrvatska garant Dejtonskog sporazuma, samim tim i Aneksa 10, kojim je predviđeno imenovanje visokog predstavnika. 

Kakva je to drskost da neimenovano lice, bez legitimiteta, na odgovornost poziva šefa države garanta sporazuma kojim je institucija visokog predstavnika uvedena u BiH. Zoran Milanović je legalno izabran predsjednik Hrvatske i nije valjda da Šmit misli da će ga ućutkati pismima?! Previše je svjedoka njegovog nelegalnog dolaska da bi on toliko pisama uspio poslati. Ono što je ipak vrijedno u ovom slučaju jeste da je Kristijan Šmit čuo za Aneks 10 Dejtonskog sporazuma – objavio je Dodik na Tviteru.

Podsjećamo, Šmit je poslao juče diplomatsku notu Ambasadi Hrvatske u Sarajevu zbog izjava Milanovića koji je u više navrata govorio da je Šmit nelegalni predstavnik, budući da ga nije potvrdio Savjet bezbjednosti UN.

RTRS.

Danas objavljeno

Lavrov: Ispunićemo obaveze u vezi sa izvozom hrane

M.

Jako nevrijeme pogodilo sjeverozapad BiH

M.

Neće s Petkovim – zbog Rusa?

M.

Ostavite komentar