Dodik jednima priča jedno, drugima drugo, Vučiću treće, Putinu četvrto - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dodik jednima priča jedno, drugima drugo, Vučiću treće, Putinu četvrto

Milorad Dodik je čovjek sa mnogo lica i nije čudo što jednima priča jedno, drugima drugo, Vučiću treće, Putinu četvrto…, rekao je u intervjuu Oslobođenju delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Mladen Bosić (SDS).

Milorad Dodik je čovjek sa jako puno lica i nije čudo što jednima priča jedno, drugima drugo, Vučiću treće, Putinu četvrto…, rekao je u intervjuu Oslobođenju delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Mladen Bosić.

Govoreći o “Programu reformi”, Bosić je rekao da se radi o još jednoj manipulaciji narodom Milorada Dodika.

“Jasno je da je taj dokument pisan za potrebe NATO-a i ne kriju da će ga poslati u NATO. Evidentno je da je NATO prećutno klimnuo, uz poruku da će taj dokument smatrati ANP-om iako se on tako ne zove, ali u svojoj suštini to jeste, i evidentno je da je po zahtjevu Milorada Dodika on bio skriven od javnosti”, rekao je Bosić i upitao:

Da to nije tako, kakav bi razlog bio za skrivanje od javnosti?

Bosić kaže da je sve tu jasno, to znači otvaranje puta BiH prema NATO-u, a što je u potpunoj suprotnosti sa onim što Dodik priča javnosti u Republici Srpskoj,

“Tačno je da se ne radi o članstvu u NATO, niko nam članstvo nije ni ponudio. O članstvu će se raspravljati onog trenutka kad se steknu uslovi, ali je evidentno da je ovo put Bosne i Hercegovine ka članstvu u NATO, za koji se ne zna koliko će dugo trajati. Ukoliko bi slušao ono što su usvojili narodni poslanici Republike Srpske, on ne bi smio da donosi odluke koje znače članstvo u NATO, ali kod Dodika je sve moguće. To je čovjek sa mnogo lica i nije čudo što jednima priča jedno, drugima drugo, Vučiću treće, Putinu četvrto…”, kazao je Bosić.

Na pitanje može li se na kraju ispostaviti opravdanom nada Bakira Izetbegovića, izrečena netom poslije izbora, da je najveći dio reformi proveden dok su na vlasti bili skupa SNSD i SDA, naročito kada je riječ o prenosu nadležnosti na nivou BiH, Bosić kaže da kada je Dodik u pitanju, to zavisi od količine pritiska spolja na njega.

“Vidjeli smo da se kod njega ne može predvidjeti kakvu će odluku donijeti i kojim će putem krenuti, tako da je svaki scenarij moguć. Mislim da će se stvari jako brzo vratiti u normalu, odnosno da će za potrebe izbora Izetbegović i Dodik ponovo zaigrati svoju igru, možda oko tužbe zbog imena Republika Srpska, kao što je to bilo oko Dana Republike Srpske i onda će se naći milion razloga da se javnosti prikaže kako se oni bore jedan protiv drugoga”, rekao je Bosić.

On ne vjeruje u efikasnost ove nove vlasti, prije svega zato što sam, kako kaže, svjestan toga da su imena onih koji su predloženi iz Republike Srpske nesposobna za te funkcije, trećerazredna imena i imam osjećaj da tu i nije cilj da se nešto desi.

“Da je cilj kontrola vlasti, tokova novca i kontrola pravosuđa, to svakako da”, rekao je Bosić.

(BN)

Danas objavljeno

Uhapšen zbog prijetnji bombom

M.

U Sloveniji rekordnih 17.491 novozaraženi

M.

Palmer: Federacija BiH mora biti u ravnoteži s Republikom Srpskom

M.

2 0 komentara

Branko 21 Decembra, 2019 at 11:11 pm

Stvarno mi idu na živce sa svojim plačnim.. pričama. Neznam kako ne mogu da pronađu pravu priču koja bi mogla ostvariti njihovu želju
Ovim i sličnim pričama neće nikad dobiti moj glas Lično mi je već muka od ovih gluposti

Odgovori
piksi 22 Decembra, 2019 at 10:27 am

cia ga dovela na vlast a baja odrađuje poso

Odgovori

Ostavite komentar