Dodik: Imamo važne dogovore sa Orbanom i Mađarskom - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dodik: Imamo važne dogovore sa Orbanom i Mađarskom

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je na današnjem sastanku u Mostaru sa mađarskim ministrom inostranih poslova Peterom Sijartom potvrđeno da će biti nastavljeni svi raniji dogovori Republike Srpske i Mađarske i da će se tragati za novim zajedničkim projektima.

“Mogu da razgovaram sa Sijartom o našim međusobnim odnosima i saradnji koja je veoma intenzivna. Ovo je bila prilika da njemu i njegovim kolegama, premijeru Viktoru Orbanu čestitam veliki izborni uspjeh i pobjedu. To je i za nas u Republici Srpskoj veoma značajno zato što imamo važne dogovore sa tom strukturom i Mađarskom”, rekao Dodik novinarima nakon sastanka.

Dodik je naglasio da je zahvalan Mađarskoj za njenu posvećenost u vezi sa stabilizacijom mira na Balkanu, na ono što čine u pogledu razumijevanja ukupne situacije.

“Mađarska je ovdje veoma dobar prijatelj za sve ljude koji žive u BiH i njihov interes je isključivo da pomognu u podizanju ekonomije, boljem razumijevanju, stabilnim političkim odnosima i onim politikama koje zajednički dogovorimo”, rekao je Dodik.

On je zahvalio Sijartu za predanost i za to što je posjetio Mostar.

“Kao član Predsjedništva BiH želim da mu se zahvalim, mislim da je ovo pravi put u dobrom smjeru”, istakao je Dodik.

Sastanku u Mostaru, koji je održan u Gradskoj vijećnici, prisustvovao je i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.

Ranije danas Dodik i Tegeltija su u Mostaru razgovarali sa premijerom Srbije Anom Brnabić.

Danas objavljeno

Ministar Lučić sproveden u zgradu SIPA, uhapšena još jedna osoba

Vanja A

Pronađen i drugi pilot nakon pada hrvatskog MiG-a

Vanja A

Vlada Srpske: Zahtjev Savjetu ministara za dozvolu izvoza peleta

Vanja A

Ostavite komentar