Dodik: Ignorisanje preglasavanja jednog naroda gura BiH u nestabilnost - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Dodik: Ignorisanje preglasavanja jednog naroda gura BiH u nestabilnost

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu sa ministrom inostranih poslova Grčke Nikosom Dendijasom o aktuelnoj situaciji u BiH i regionu u svjetlu aktuelnih političkih dešavanja u svijetu.

Dodik je ponovio da je u BiH potrebno raditi na uspostavljanju dijaloga domaćih političkih aktera, bez miješanja sa strane, s ciljem rješavanja otvorenih pitanja, među kojima je i donošenje novog Izbornog zakona koji će omogućiti ravnopravno učešće na izborima predstavnicima sva tri konstitutivna naroda.

Srpski član Predsjedništva BiH je istakao da Hrvati imaju pravo da zahtijevaju jednaka prava kao i ostala dva konstitutivna naroda u BiH.

On je ukazao da ignorisanje preglasavanja jednog naroda u BiH, što muslimanski politički predstavnici uporno rade, samo gura BiH u nestabilnost i dugročnu destabilizaciju.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i ukazali na potrebu njenog unapređenja, s obzirom da za to ima prostora, a bilo bi na obostranu korist, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodik je zahvalio grčkom ministru za podršku koju njegova zemlja pruža zemljama Zapadnog Balkana na putu ka EU.

– Predani smo održavanju dobrosusjedskih odnosa sa svim zemljama Zapadnog Balkana kroz politički dijalog i razne inicijative i forume, kao i kroz bilateralne susrete, uvažavajući zajedničke interese- naglasio je Dodik.

RTRS.

Danas objavljeno

Dodeljena Nobelova nagrada za hemiju

M.

Postignut dogovor: Novi “udar” na Rusiju

M.

Nuklearka Zaporožje radiće pod nadzorom ruskih resora

M.

Ostavite komentar