Dodik i Vučić posmatraju vojnu vježbu: Počeo prikaz sposobnosti Vojske Srbije, biće predstavljen i najnoviji kineski raketni sistem - BIGportal.ba
Region Vijesti

Dodik i Vučić posmatraju vojnu vježbu: Počeo prikaz sposobnosti Vojske Srbije, biće predstavljen i najnoviji kineski raketni sistem

Na Vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici počeo je prikaz sposobnosti Vojske Srbije “Štit 2022”, kojem, osim vojnog vrha Srbije, prisustvuju i predsjednik Aleksandar Vučić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Uprikazu učestvuje više od 1.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, više od 300 sredstava naoružanja i vojne opreme, 40 vazduhoplova, a prvi put će biti predstavljen i najnoviji kineski raketni sistem srednjeg dometa.

Riječ je o najnovijem naoružanju Vojske Srbije koje će biti u sistemu protivvazdušne odbrane i zahvaljujući kojem će vazdušni prostor Srbije biti u potpunosti obezbijeđen i siguran.

U okviru prikaza biće izveden helikopterski desant, a predviđeno je da se prikaz završi vazduhoplovnim defileom i demo-skokom pripadnika 63. padobranske brigade.

Posjetioci će biti u prilici da do 15.00 časova pogledaju izloženo savremeno naoružanje i vojnu opremu, sredstva iz razvoja, kao i da uživaju u letačkom programu.

Danas objavljeno

Status kandidata BiH za članstvo bez uslova

M.

Sudija Perić traži izuzeće u predmetu “Respiratori”

Vanja A

Uhapšen sin Ilije Petkovića zbog šverca kokaina

Vanja A

Ostavite komentar