26. Novembra 2021.

Dodik: Dok se ne povuče Inckov zakon, nema razgovora ni o čemu

Big Portal

Upitan da prokomentariše izjavu Bakira Izetbegovića da je ranije predlagao da se usvoje nove izmjene Krivičnog zakona BiH koje bi pored onoga što sadrži nametnuti tzv. Inckov zakon sadržavao i zabranu negiranja zločina počinjenih u Jasenovcu, te da je “Dodik sad došao na to što je on predlagao prije mjesec dana”, srpski član Predsjedništva odgovorio je da bi Izetbegović mogao da zapisuje sastanke ako ga već pamćenje izdaje.

  • Izetbegovićevo pominjanje Jasenovca i pokušaji da nas uvuku u priču o izmjenama Krivičnog zakona, podvaljujući nam Jasenovac, neprimjereno je i to sam već govorio. Jasenovac i Donja Gradina nisu, niti će biti predmet bilo čije trgovine, Mi ne želimo da se zakonom utjeruje istina o genocidu nad Srbima. Mi znamo šta je bilo, civilizovan svijet zna šta je bilo, nama nikakav zakon neće uređivati stradanje, niti ćemo druge zakonom tjerati da uvaže naše žrtve – naglasio je Dodik.

Osim što je neprihvatljivo s tog stanovišta, pokušaj da se izjednači zločin u Srebrenici i zločin u Jasenovcu je novi zločin i na to sigurno nećemo pristati, poručio je Dodik.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare