4. Aprila 2022.

Dodik čestitao Vučiću: Svaki uspjeh Srbije gledamo i kao uspjeh RS

Big Portal

“Dragi prijatelju, još jednom si dokazao da narod u Srbiji u Tebi vidi oslonac i garant njenog daljeg jačanja, a mi u Republici Srpskoj svojim glasom dali smo podršku stabilnosti regiona, razvoju, napretku i slobodi cijelog srpskog naroda”, istakao je Dodik u čestitki Vučiću.

Dodik je izrazio nadu da će predsjednik Srbije nastaviti put koji je započeo i da će u predstojećim godinama ostati garant mira i stabilnosti cijelog srpskog naroda u ova izazovna vremena.

“Mi, u Republici Srpskoj, sa velikim zadovoljstvom smo pratili jučerašnji tok izbora i vjerovali u Tvoju i pobjedu SNS-a, jer je ona garant jake i moćne Srbije, kakva je i nama potrebna. Svaki uspjeh Srbije gledamo i kao uspjeh Republike Srpske, jer samo zajedničkim radom i saradnjom možemo se nadati novim pobjedama i novim projektima”, istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH istakao je da je Srbija na čelu sa Vučićem postala regionalni lider i kao takva veliki je oslonac svim Srbima ma gdje da žive.

“Ekonomski pokazatelji, realizovani projekti, reforme, infrastruktura, saradnja sa Republikom Srpskom koja nikada nije bila u toj mjeri konkretizovana kao sada, te podrška i pomoć na koju smo mogli uvijek da računamo dokaz su da možemo vjerovati u još bolju budućnost, jaču, moderniju i prosperitetniju Srbiju na čelu sa Tobom i tvojom partijom”, poručio je Dodik.

Izbori u Srbiji održani su juče a Aleksandar Vučić je kao predsjednički kandidat osvojio je oko 60 odsto glasova, dok je lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” dobila najveći broj mandata u Narodnoj skupštini Srbije i Skupštini Beograda.

Dodik čestitao i Orbanu: “Potvrđena uloga Mađarske kao regionalnog lidera”
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je i premijeru Mađarske Viktoru Orbanu pobjedu na parlamentarnim izborima, ističući da je potvrđena uloga Mađarske kao regionalnog lidera, ne samo u okviru EU, već i prema narodima koji još nisu postali dio velike evropske porodice koju okuplja Evropska unija.

“U svojstvu srpskog člana Predsjedništva BiH, ali prije svega u svojstvu lidera Srba i institucija Republike Srpske, i kao iskreni prijatelj, čestitam Ti na ovoj velikoj pobjedi koja nije značajna samo za Mađare i Mađarsku, već i za Srbe iz Republike Srpske, Srbije, ali i Mađarske.

Odnosi naša dva naroda, sa koje god strane granice živjeli, na istorijskom je nivou koji u najmanju ruku moramo održati. Sa naše strane postoji iskrena namjera da se taj odnos unaprijedi, i sadržajno obogati novim projektima koji će naše narode dodatno povezati, infrastrukturno, ali i kulturno i u svakom drugom pogledu koji će donijeti napredak i boljitak za sve”, istakao je Dodik u čestitki Orbanu.

On je naglasio da su rezultati, koje je ostvario Fides na čelu sa Orbanom, za divljenje i predstavljaju motiv i podstrek za sve.

“Mađarski narod juče je jasno i nedvosmisleno iskazao stepen vjere u Tvoju politiku i viziju kako Mađarske, tako i centralne i istočne Evrope, i Evrope u cjelini”, istakao je Dodik u čestitki upućenoj Orbanu.

Kada se osvoji četvrti premijerski mandat zaredom, a peti u karijeri, dodao je srpski član Predsjedništva BiH, više se ne može govoriti samo o programu partije, niti isključivo o harizmi lidera.

“Govorimo o čvrstoj vjeri mađarskog naroda u Tebe i Tvoje odluke. U vremenima globalne neizvjesnosti i nesigurnosti, ovako ubjedljiva pobjeda znači još i više”, naveo je Dodik.

Konstatujući da se Evropa nalazi u najvećoj krizi od Drugog svjetskog rata, srpski član Predsjedništva je ocijenio da narodima ne trebaju prazna obećanja, već čvrst oslonac, lider kojem duboko vjeruju da će sačuvati naciju, državu, njih same i njihove porodice, ekonomiju i mir, lider koji će sačuvati budućnost.

“Pred Evropom i svima nama su mjeseci i godine izazova i neizvjesnosti, teških odluka. Srbi iz Republike Srpske pružaju ruku prijateljstva, ruku saradnje, uzajamnog razumijevanja, poštovanja, pružanja pomoći”, naveo je Dodik.

On je dodao da je sa zadovoljstvom primio i vijest o ponovnom izboru Orbana na mjesto predsjednika stranke Fides, te da je taj izbor potvrdio povjerenje koje članovi vladajuće mađarske stranke imaju u njega.

“Siguran sam da će Fides nastaviti da vodi Mađarsku putem prosperiteta, bezbjednosti, političke stabilnosti i privrednog procvata”, istakao je Dodik i uputio poziv mađarskom premijeru da posjeti Banjaluku i Republiku Srpsku.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare