Dodijeljena priznanja za najbolje… Univerzitet u Banjaluci obilježio 46 godina postojanja - BIGportal.ba
Banja Luka

Dodijeljena priznanja za najbolje… Univerzitet u Banjaluci obilježio 46 godina postojanja

Univerzitet u Banjaluci obilježio je 46 godina postojanja. Dodijeljena su priznanja najboljim studentima i onima koji su doprinijeli napretku Univerziteta.

Vodeća je visokoškolska obrazovna instituicija u Republici Srpskoj i drugi po veličini univerzitet u BiH.

Cilj je da Banjaluka dodatno modernizuje svoj univerzitet i prilagodi ga evropskim i svjetskim akademskim tokovima. Da bi se to i postiglo biće realizovani višemilionski projekati, za šta su sredstva obezbijeđena iz republičkog budžeta.

Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević iznio je plan da se konačno uspostavi univerzitetski grad u Banjaluci čime bi se dobila podloga za osnivanje naučno-tehnološkog parka, prvog te vrste u Srpskoj i BiH.

Rajčević je rekao da kapitalne investicije koje Vlada Srpske ulaže u Univerzitet u Banjalici imaju za cilj da Banjaluka dodatno modernizuje svoj univerzitet i prilagodi ga evropskim i svjetskim akademskim tokovima.

“Imamo plan da ovdje kreiramo i konačno uspostavimo univerzitetski grad, sa željom da sve organizacione jedinice Univerziteta u Banjaluci budu smještene na lokaciji sadašnjeg kampusa”, rekao je Rajčević novinarima prije početka svečane akademije povodom Dana Univerziteta u Banjaluci.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da ovaj univerzitet uz podršku Vlade Republike Srpske i resornih ministarstava kreće u kapitalne investicije u univerzitetskom gradu u Banjaluci, te im je za to zahvalio.

Govoreći o radu Univerziteta u Banjaluci, Gajanin je rekao da on napreduje u svim oblastima i pored teških okolnosti koje su izazvane pandemijom korona virusa.

“Kada pogledamo nastavni proces i pored teškoća koje smo imali, uspijeli smo prošlu akademsku godinu okončati bez ikakvih problema, kombinujući klasične i onlajn vidove nastavnog procesa”, istakao je Gajanin.

On je rekao da je pravilnom upisnom politikom ove godine upisano više studenata u odnosu na proteklu godinu, te podsjetio da akademski građani Univerziteta u Banjaluci publikuju u međunaronim časopisima, a broj publikacija se svake godine povećava.

Gajanin je uručio povelju Univerziteta ministru Rajčeviću, te ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Borisu Pašaliću, ministarki finansija Srpske Zori Vidović.

Student generacije Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci sa prosjekom ocjena 10,0 Bojan Derajić rekao je da nagrada koju je dobio za njega predstavlja jedan vid priznanja za dosadašnji rad i trud, te jedan vid motivacije da nastavi da se dalje usavršava i napreduje.

Danas objavljeno

U četvrtak otvaranje “Zimske čarolije” u Banjaluci

M.

Planirana isključenja el.enegije za 30.11.2021.godine

Vanja A

Djeca predškolskog uzrasta pozitivna na kovid na preglede u Polikliniku

M.

Ostavite komentar