Dodge vjeruje da električna sportska vozila imaju budućnost - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Dodge vjeruje da električna sportska vozila imaju budućnost

Uprkos posvećenosti američkoj tradiciji, Dodge veruje da i električna sportska vozila imaju budućnost.

Uprkos posvećenosti američkoj tradiciji, Dodge veruje da i električna sportska vozila imaju budućnost.

Dodge je jedan od sinonima za američke “muscle” cars, njegov Charger čini “sveto trojstvo” sa Ford Mustangom i Chevrolett Camarom.

Međutim, savremeni trendovi ne idu na ruku tradicionalnim snažnim SUS motorima, pre svega zbog ekoloških normi pa se i najkontervativniji proizvođači okreću elektrifikaciji.

Kako bi izbegao “uništenje”, tome će morati da se povinuje i Dodge i svoje “ljute mašine” učini ekološki prihvatljivijim.

Dodge je početkom godine na Sajmu automila u Detroitu najavio otvaranje fabrike za proizvodnju hibridnih modela, a ove nedelje je to i potvrđeno.

“Verujem u električnu budućnosti ovih automobila. To nije nužno loša stvar. Može biti na struju, može biti hibrid, u svakom slučaju verujem da će elektrifikacija biti ključna za budućnost automobila visokih performansi”, rekao je Tim Kuniskis, direktor FCA koji kontrološe brend Dodge.

“Videli ste u LaFerrariju, videli smo u Porscheu 918, videli ste u Hondi NSX. Postoji apsolutna prednost u performansama, samo je pitanje vremena kada će to i kupci prihvatiti”, dodao je Kuniskis.

B92

Danas objavljeno

Potvrđeno: Novi Alfin SUV debituje 8. februara

Vanja A

I to se dešava: Kineski proizvođač automobila optužuje europskog za kopiranje

Vanja A

Bugatti priprema nasljednika Chirona koji će zadržati motor s unutrašnjim sagorijevanjem

Vanja A

Ostavite komentar