Dodge Challenger Black Ghost - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Dodge Challenger Black Ghost

Uoči najavljene elektrifikacije Dodge je za 300 kupaca pripremio jedan od poslednjih Challengera koji će pokretati gromoglasni HEMI V8 motor.

Chrysler je nedavno predstavio poslednje brojčano ograničeno izdanje modela 300C koji pokreće V8 motor. Sva planirana produkcija je rasprodata za 12 sati, pa je očekivano da će isti slučaj biti i s modelom Challenger Black Ghost koji pokreće V8 motor, a koji će Dodge ponuditi u samo 300 primeraka.

Dodgeov podsetnik na legendarni crni Challenger iz sedamdesetih godina dvadesetog veka koji je pokretao 7,0 litarski V8 motor se krije iza naziva Black Ghost i predstavlja šesto (pretposlednje) posebno izdanje Challengera s kojim Dodge uskoro završava priču u kojoj glavnu ulogu ima V8 motor.

Moderni Black Ghost (Crni Duh) sa sobom donosi proširenu karoseriju kakva odlikuje i Challenger Hellcat Redeye, a za spektakularan „zvuk i sliku“ je zadužen 6,2 litarski HEMI V8 motor koji uz asistenciju mehaničkog kompresora razvija 808 konjskih snaga i 972 Nm obrtnog momenta koji se posredstvom 8-stepenog automatskog menjača distribuira samo na zadnju osovinu. Jasno je da će karoserija svih 300 primeraka biti u crnoj boji, a tu je i nekoliko aplikacija s kojima se Dodge osvrće na izvorni model.

Tamni tonovi dominiraju i u kabini koja je obložena kombinacijom kože i alkantare, a pomalo čudi da su u Dodgeu za Black Ghost odabrali felne u sivoj boji. Ostaje nam da sačekamo i predstavljanje poslednjeg sedmog posebnog izdanja Challengera koji će pokretati legendarni HEMI, jer je ranije odlučeno da će narednu generaciju jednog od najpoznatijih američkih „muscle“ automobila pokretati samo elektromotori.

Izvor: Klix.ba

Foto: Dodge

Danas objavljeno

Alarmantno: Sistem za automatsko kočenje neefikasan u sudarima pri visokim brzinama

Vanja A

Šest miliona američkih BMW-a za 30 godina

Vanja A

Kako slupati auto na holivudski način

V.R.

Ostavite komentar